• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
От мобилни телефони до цифрови камери
shotik - майстор
Дал съм две схеми-какво повече само се дърляте,ако иска някой да го прави -да го прави,който не иска да мине на следващата тема.
fox_vt - майстор
:-D не ги пускам тия спирачки изобщо да знаеш паяжина са хванали по голяма част от карането ми извън а и в града е намаляване със газта и скоротите все пак карам тди мога да карам на 5та със 900 об без проблем.За авариките-на толедото нз що бутона е пред волана вервай ми на платен паркинг едвам си провирам ръката да го цъкна ти искаш при спиране и то екстремно.Нищо чудно че все ме удрят разни блейки те просто били заети със пускането на аварините отколкото със спиране #-o За колоната и виждащите се 4 -5 светещи стопа :rolleyes: явно не си карал в града в час пик :wink: И на последно това всичкото го кажи на конструкторите на по новите коли може да се откажат от пулсиращия стоп от адаптивния също и да преминат към мигане със фарове :-D

Хидра ами измисли една схемичка със акселерометър да монтирам че то иначе според вас сега ще ме блъскат като блъскащи колички.Дали ако темата се казваше "пасивна защита от удар отзад" или как да си монтираме П лайзен 100 мм във бронята или още по добре активна броня за защита от противотанкови снаряди :lol:
cvetanmu - специалист
:) ge6aaaa3 не е задължително да си с епилепсия и да имаш книжка достатъчно е да се возиш в колата, а честотата на мигане да не мислиш че бай китаец е съобразил нещо :wink: .
Колкото до колонното каране - ами спазвайте си дистанция съобразена с възможностите на колата и времето, за което можете да реагирате. Оплаквате се, че другите не спазват дистанция, а в същото време вие карате по същия начин.
hidrazin - майстор
fox_vt написа:
Хидра ами измисли една схемичка със акселерометър да монтирам ...
Направо с аналогов изход. Честота на изхода 0-100Hz в зависимост от ускорението.
http://files.pepperl-fuchs.com/selector ... 01_eng.pdf
И защо не продължите старата тема а отваряте нова?
http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=19&t=35935
:partyman:
todortv - майстор
Абе, Вие като блондинката: Я, го виж тоя пред нас колко близо кара!
fox_vt - майстор
cvetanmu нали това казвам аз знам колко ми трябва да спра и си го спазвам може да е с метър повече но АЗ ще спра.И това не оправдава папура зад мен да ми брои точките по регистрационната табела.Каквото щете и да казвате всеки си казва това което му изнася един искал аварини да мигат ама не може стоп да мига,друг пък го дразнело ама отбива като види синя мигаща светлина в огледалото.Пак казвам факт е че мигаща светлина се забелязва по лесно даже и с периферно зрение не съм си го измислил аз примери могат да се дадат бол вие дали ще възприемете това си е ваш личен избор.Аз за мен си съм го избрал щом мога да допринеса за по безопасно движение по пътя ще го направя,независимо дали слагам мигащ стоп,АБС,по големи гуми или по големи спирачни дискове.
cvetanmu - специалист
Да де ама колкото и рязко да спре тоя пред мен като си имам дистанция успявам да си спра плавно, а папура :lol: зад мен дори не разбира, че е имало рязко спиране в колоната. Действително мигащата светлина се забелязва, но ако зад теб има блейка пак ще си те удари. Реагирах по тази тема защото скоро карах в задръстване след един дечко, който си беше направил
светлините за мъгла от зад да мигат докато е натисната спирачката - е извади ми очите.
NeoBoss - специалист
@fox_vt именно това се опитваме да ти обясниме всички , по този начин не правиш движението по безопасно, ти не сигнализираш в аварийна ситуация със мигаща светлина. А сигнализираш и за най малкото трепване на крака на спирачката аварийно??? Правиш ли разликата. Аз често съм карал зад хора с такива стопове и никакъв плюс няма освен че ме карат да ги изпреварвам възможно най бързо. :?
именно със това аварийно сигнализиране (мигаща червена светлина) за елементарни ситуации затъпяваш реакциите на хората ако настъпи авария - нещо като лъжливото овчарче.
ivanovbg - майстор
fox_vt написа:
cvetanmu нали това казвам аз знам колко ми трябва да спра и си го спазвам може да е с метър повече но АЗ ще спра.И това не оправдава папура зад мен да ми брои точките по регистрационната табела.Каквото щете и да казвате всеки си казва това което му изнася един искал аварини да мигат ама не може стоп да мига,друг пък го дразнело ама отбива като види синя мигаща светлина в огледалото.Пак казвам факт е че мигаща светлина се забелязва по лесно даже и с периферно зрение не съм си го измислил аз примери могат да се дадат бол вие дали ще възприемете това си е ваш личен избор.Аз за мен си съм го избрал щом мога да допринеса за по безопасно движение по пътя ще го направя,независимо дали слагам мигащ стоп,АБС,по големи гуми или по големи спирачни дискове.
Слагай, слагай. Тъй като мигащите стопове са незаконни в България ще те измаам отзад и ще те изкарам тебе виновен и ще ми платиш щетите и солената глоба и не дай си боже да возиш някой отзад.
Мен колана ще ме спаси, но какво ще кажеш за хората на задната ти седалка ако нямат подглавници и им счупя вратовете? Ти ще ги лежиш.
Де факто ти си направил колата ти опасна за пътя и за съответната преправка не си минал техно тест.

Миналата година един приятел го закъса яко защото си беше тунинговал колата. Удариха го без да е виновен, но адвоката на другия точно заради преправките успя да го осъди точно заради технотеста. Нямал право без технотест да я кара по улиците. Та нито каското, нито гражданската му важаха по тази причина. То не че беше направил нещо лошо - челен интеркулер с малко повече кончета и беше сменил отпред и отзад спирачните апарати и дискове със спортни, но не били хомологирани за съответния модел. Сега му дойде писмо от застрахователите на другия учасник за 19000лева. Добре че поне не е в затвора.

Та това което мислиш че е правилно няма нищо общо с това което е правилно според закона [-X
hidrazin - майстор
ivanovbg написа:
Миналата година един приятел го закъса яко защото си беше тунинговал колата...
Даааа... Добре е да се погледне и от тази гледна точка. По този начин си :butthead: гащите на пътя и всеки може да те ... на-на, на-на, на-на ... :wink:
:partyman:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Схема за пулсиращ стоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: