пет дек 27, 2024 11:39 amMamaMy написа: kozl, неадекватен отговор в този случай. Естествено, че АЦП-то е едно. Както установихме и тока се измерва като пад на напрежение върху точен нискоомен шунт. Показанията са по някакъв коефициент спрямо шунта. Консумацията на уреда се променя основно заради броя засветени сегменти при различните цифри. Все пак консумацията на сегментите е в десетки пъти над консумацията на процесора. До тук нула ефективен резултат от всичките ти измервания.Е ефекта за мен не е нулев. На мен ми беше необходим максималния консумиран ток в обхвата на уреда и го измерих.![]()
Така че според зависи гледната точка за мен ефекта е постигнат, за Гогата

Щом АЦП-то е едно, а и не само това, то измерването на напреженията на захранването и на шунта се редува. С каква честота се повтаря измерването и колко е продължителността на измерващия интервал

Аз не знам, но мога да предположа че тактовете уцелват различни стойности на напреженията и за това се сменят показанията на уреда.
Аз не можах да разбера какво точно търси Гогата. В първия пост питаше дали е достатъчно да филтрира захранващото напрежение с капацитет 50 mF, като предполага, че ефективният ток ще е до към 30А. После изписа съмнения в това.
Според мен търси показания за база на сравнение по отчетите на уреда и различни постановки с опити.
Обаче това което аз мисля е, че този уред не показва ефективни напрежения и ток, а моментни такива и каквито и филтри да прилага към уреда, показанията няма да са му в полза.
Обаче аналогови уреди може да са му в полза.