Здравейте!
Позволявам си да пусна тази тема с надеждата, че ще събуди интерес, както у всички ЗНАЕЩИ (като вас) така и у незнаещите (като мен).
Подариха ми МУЛТИЦЕТ, но НЕ ЗНАЯ как да го ползвам и какви възможности има. Никога не съм работил с подобна апаратура. Естествено мери съпротивление, ПНП и НПН транзистори, напрежения.
Ще бъда много благодарен (а и доста други начинаещи направисисамчовци) и крайно задължен на всички вас, които ползвате подобна апаратура и дадете наставления как точно се употребява в различните ситуации.
Горещо се надявам, че ще проявите разбиране и на драго сърце ще помогнете да си обогатим познанията и уменията.
На всички които откликват на моята молба -предварително БЛАГОДАРЯ!
Желая ви успехи във всяко едно начинание.
ПП.За жалост въпросният уред не е окомплектован с упътване, инструкция за експлоатация.
Позволявам си да пусна тази тема с надеждата, че ще събуди интерес, както у всички ЗНАЕЩИ (като вас) така и у незнаещите (като мен).
Подариха ми МУЛТИЦЕТ, но НЕ ЗНАЯ как да го ползвам и какви възможности има. Никога не съм работил с подобна апаратура. Естествено мери съпротивление, ПНП и НПН транзистори, напрежения.
Ще бъда много благодарен (а и доста други начинаещи направисисамчовци) и крайно задължен на всички вас, които ползвате подобна апаратура и дадете наставления как точно се употребява в различните ситуации.
Горещо се надявам, че ще проявите разбиране и на драго сърце ще помогнете да си обогатим познанията и уменията.
На всички които откликват на моята молба -предварително БЛАГОДАРЯ!
Желая ви успехи във всяко едно начинание.
ПП.За жалост въпросният уред не е окомплектован с упътване, инструкция за експлоатация.
Прикачен файл
общ вид на цифров дигитален мултицет. (за незнаещите има и аналогови - дисплей разграфен и със стрелка)
1.jpg (29.83 KиБ) Видяна 21033 пъти
Прикачен файл
Горната част на МУЛТИЦЕТА с дигитален дисплей
2.jpg (53.79 KиБ) Видяна 21033 пъти
Прикачен файл
Средната част на МУЛТИЦЕТ със копчето за управление на различните режими.
3.jpg (48.02 KиБ) Видяна 21033 пъти
Прикачен файл
Долната част на МУЛТИЦЕТА, където се свързват т.нар. сонди - червена и черна жици с накрайници. Третата букса СОМ е винаги постоянна величина и там се свръзва черната (нулева) сонда.
4.jpg (50.04 KиБ) Видяна 21034 пъти