Здравейте! Не съм сигурен дали това е правилния раздел, ако съм сгрешил ще ме поправите. Решил съм, че ще правя къщичка от ламинат, която да свети. Самата къща вече е готова, на два етажа, направени са и прозорци, врати, гараж. Идеята ми е да както съм изрязал врата и прозорец на първия етаж, като се погледне през тях вътре да се вижда стаята. Смисъл да има интериор и всичко останало. Реших да сложа около прозорците (един на 1вия етаж и един на покрива, нещо като таванска стая се получи, защото е по голям) и около вратата лампички от тези за елха. Но за самите стаи не стават. Затова си купих бели диоди. Човекът ми каза, че в момента има само един вид при него и аз взех 10-на, но той каза че са по-особени ( мисля, че им трябва повече напрежение). Цената им е 40ст/бр. Въпросът е с какво мога да захранвам един такъв диод, пък аз другите ще ги свържа паралелно. И втори въпрос- от доста време ме влече да слагам диоди на каквото намеря. Имам доста червени и слагам от тях, като за всички, които свържа ползвам една батерия. Въпроса ми е, трябва ли да слагам някакво съпротивление при положение, че ползвам батерии 3V? Благодаря предварително и съжалявам, ако съм написал някоя глупост. 
От мобилни телефони до цифрови камери
9 мнения в "Въпрос за светодиоди"
Johny
- майстор
Ето тук има богат избор за твоите цели: http://www.krushki.com/index.php?main_p ... tAod9GgABQ
Не са скъпи, относително надеждни, но пък дефектните ги сменят без проблеми. Лентите са по 5м., като бялата например - 3528 е само 10 лв. Могат да се режат на 5см. /цветните мисля че са на 10см./, което означава че парче лента от 5см. или кратно на него, може да свети самостоятелно.
Ако се разровиш, можеш да намериш и други подобни сайтове.
Не са скъпи, относително надеждни, но пък дефектните ги сменят без проблеми. Лентите са по 5м., като бялата например - 3528 е само 10 лв. Могат да се режат на 5см. /цветните мисля че са на 10см./, което означава че парче лента от 5см. или кратно на него, може да свети самостоятелно.
Ако се разровиш, можеш да намериш и други подобни сайтове.
Аз се замислих за лента, но не си струва защото къщата е 40см/30см тоест ще ми трябват максимум 4-5 диода. Аз намерих батерия от винтоверт, разглобих я и вътре намерих 10 батерии по 1,2V. Ще ползвам от тях да видя колко ще ми трябват. Мерси все пак! 
ge6aaaa3
- специалист
iva6ki написа:При тези диоди които си взел понеже неНе е вярно това...
казваш какви са точно ако размениш полюсите горят доста по лесно от лентата.
Диодите се захранват със стабилизатор на ток, за да дадат всичко от себе си, но може и от батерия за твоя случай. Пробвай с 3V, най-вероятно ще светне.
Ето малко информация за светодиодите: http://storage.fiat-bg.org/Books/General_info/LED.pdf
Мерси на всички! Сега остана само да го направя 
Тема "Въпрос за светодиоди" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература