От мобилни телефони до цифрови камери
goran67 - специалист
Здравейте! На телефона ми Alcatel one touch 6030x изчезна левия аудио канал. Той е гаранционен, дадох го на оператора, но две седмици по- късно ми го върнаха с отказана гаранция, поради активиран стикер за влага. Телефонът не е мокрен, но май това е стандартната практика - да ти откажат гаранцията.

Тъй като вече не беше гаранционен го отворих. Стикер за влага не видях, но може да не му разбирам толкова. Батерията беше залепена с една голяма черна лепенка, която не беше отлепяна. Най- ветоятно само са му отворили капака и толкова.

Огледах платката, доколкото ми беше възможно, понеже лентовите кабели за "волумето" и "повера" :), изглеждаха лепнати за кутията и поради това можах да освободя платката само от едния й край. 3,5 мм - вата букса изглеждаше стабилна и не забелязах някоя спойка да е отлепена.

Мога да повторя спойките с поялник, но ще трябва да отлепя гореспоменатите лентови кабелчета с микроключетата на тях. Има риск да ги повредя.
"Дай го на сервиз" - ще кажете, обаче от сервиза са ми написали една цена за ремонт от 160 лв. Изглежда замислят да сменят цялата платка :) .
При това положение, как няма да ми откажат гаранцията. :)

Ако сте имали подобни проблеми с аудиото на ваш телефон или имате някаква идея как може да се поправи - помагайте! :cool:

Има и вероятност крайното стъпало на липсващия канал да е заминало, но как мога да разбера???

Поздрави!
FM STEREO - специалист
Няма как да разбереш,само в сервиз могат да констатират какъв е проблема,може да има разпояване на куплунга за слушалките и от там да се губи единият канал.
goran67 - специалист
Благодаря за съветите!
Един колега, преди теб беше писал добри неща, но си е изтрил мнението, не знам защо?!

Хубаво ще е да повторя внимателно спойките на куплунга. Като съм по- свободен ще помисля как леко да разлепя елементите от корпуса - "+" и "-" на волумето и бутончето за включване - за да освободя платката.
Че после трябва пак да ги лепна. И ако не могат да се залепят добре, ще е лошо.

Някой знае ли какво лепило се използва за тези неща?
sstefanov - майстор
Там не се използва лепило, а обикновено е двойнозалепващо тиксо.

Тема "Проблем с аудио на телефон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: