Всъщност, не е чак такъв проблем, но изглежда че лампите не са симетрирани. В момента направих и ползвам двутактен пушпушен усилвател с 2х6п14п и като им мера катодното напрежение едната лампа лепи на 8.3V, другата продължава да качва, до към 11V стигна. Сега сложих потенциометър в катодната верига на ,,мърдащата'' лампа и го настроих. Въпросът ми е, какво ще рече правилно симетриране, отделяната мощност да е еднаква или преднапрежението да е еднакво? Разсейваната мощност я симетрирах на 8.3W, но преднапреженията и катодното съпротивление са им различни. И още един проблем имам. Има някакво шумене в изхода, като няма входен сигнал. Нарочно не казвам брум, защото не е породено от не-добро филтриране и не звучи като брум, по скоро като съскане или не знам как да го опиша. И е на случаен принцип, няма циклично звучене. Мисля че мога спокойно да изключа филтрирането и утечките, като източник. От какво друго може да се поражда? Схемата сам си я сглобих, имайки предвид с какви лампи разполагам. Ето я, дали нещо по проектирането не съм сгрешил? Иначе дори и на максимално volume, звучи уникално. Явно на изходящ траф съм случил.
...А) към всички електролити включи танталчета по 1мкФ....
Б) сигнала към крайното стъпало трябва да мине през екраниран кабел и НЧ филтър...
В) всички връзки ги минимизирай....
Г) ако нестане работата, залепи отдолу едно ТДА2020 и пускай лакардията!...