Ами дай да видим кой е написал глупост:
brick написа: не успява да удържи напиращия да се отлепи външен слой (a силите са огромни, в условия на висока температура!)Какви са тия огромни сили в тънък пластмасов слой, какви са тези високи температури в един щранг за топла вода? Какви са тези 90*С, които се цитират? Това е щранг за БГВ и външния слой едва ли се нагрява повече от 30-40*С и то при положение, че всички консуматори се включат! При повечето производители алуминиевият слой е външен и е перфориран. Има изключения, при които алуминиевият слой не е перфориран, но тогава той е по средата на тръбата и не се забелва при монтаж. Аз от 15 години не съм купувал ППР тръба с алуминиева вложка, нито тръба за топла вода (а за студена никога не съм купувал) и не знам кой мазохист още ги купува. През ръцете ми са минали десетки (а може би и стотици) километри ППР тръба от най-различни фирми, но досега подобни проблеми не съм имал. Не мога да се съглася, че такова подкожване е нормално и ако аз съм на мястото на клиента ще предявя рекламация към инсталатора. Ако съм на мястото на инсталатора - ще заменя безплатно компрометирания участък и ще се извиня на клиента, при втори подобен случай ще върна закупените количества на производителя и ще си търся парите, като махна всички негови рекламни надписи от сайта,офиса и т.н. Чехът може да си ги реди у тях такива красоти, аз у нас не искам да ги гледам, пък дори и здравината да се е запазила.