Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
jaspet - специалист
Здравейте,
Забелязва се не-малък вертикален отвор между две стени и пукнатини по тавана (каратаван) на втория етаж на къщата, под покрива.
Пробвах да вкарам прът между стените и е много дълбоко, може би през цялата стена. Пукнатините ми изглеждат стари, но не знам дали работят или не, нямам информация. Направена е външна изолация и не мога да видя от вън как е, само вътре. Пукнатината между стените започва от горе и свършва на около метър преди пода (снимка). На първия етаж и в сутерена всичко е нормално няма пукнатини, само на втория етаж. Прилагам снимки, на една от тях с червено отбелязвам къде би трябвало да е от вън с червено, но не се вижда, заради изолацията. Имате ли представа какво може да е причинило тези пукнатини. Опасно ли е? Снимки:
Прикачен файл:
Annotation 2020-08-15 211150.jpg
Annotation 2020-08-15 211150.jpg (81.25 KиБ) Видяна 2576 пъти
Прикачен файл:
Annotation 2020-08-15 211054.jpg
Annotation 2020-08-15 211054.jpg (60.03 KиБ) Видяна 2576 пъти
Последна промяна от jaspet на пон авг 17, 2020 2:49 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Залепи ленти тънка хартия и като се скъса, значи пукнатината работи. Има някаква промяна по конструкцията, за да се получи така. Възможно ли е, тази стена да е добавена? Отгоре. таванът как е?
jaspet - специалист
съб авг 15, 2020 10:39 pmn_a написа:
Залепи ленти тънка хартия и като се скъса, значи пукнатината работи. Има някаква промяна по конструкцията, за да се получи така. Възможно ли е, тази стена да е добавена? Отгоре. таванът как е?
Да, има промяна по конструкцията, точно под тази стая е избита външна стена на първия етаж, за да се присвои терасата и е сложен стоманен трегер.
Покрива изглежда много добре.
Възможно ли е да се е случило при избиването на стената?
Прикачен файл:
26088290o.jpg
26088290o.jpg (77.89 KиБ) Видяна 2572 пъти
Последна промяна от jaspet на пон авг 17, 2020 3:03 pm, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
:| Покривът изобщо не изглежда добре
Как смело събаряте НОСЕЩИ стени!!!
Залепете 2см лентички НЕРАЗТЕГЛИВА тънка хартия и напролет ще се види процесът спрял ли е
Снимайте тавана НАД спукания ъгъл
jaspet - специалист
Разбутхаме мазилката за да открием пукнатината. През целия таван има също пукнатина, втората снимка. При бутането на носещата стена е поставен метален трегер лежащ върху бетонни колони под плочата, вижда се на предните снимки. Не залепихме ленти защото не се задържат, измазахме го леко за да видим дали ще се пукне. Как мислите, при преустройството ли се е получило или е от друго?
Прикачен файл:
IMG_20200816_174427-min.jpg
Последна промяна от jaspet на пон авг 17, 2020 2:50 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Стената е тръгнала надолу. Какво има под нея?
jaspet - специалист
нед авг 16, 2020 8:42 pmn_a написа:
Погледнахте ли всички снимки? Вижда се че от долу има друга стая на която е избита перпендикулярна на тази стена и е сложен стоманен трегер на бетонни колони, предполагам за да се спре този ефект, но не съм го правил аз.
alabal - специалист
Теча на първия етаж откъде тръгва от покрива или от втория етаж?
Гледам покрива яко е текъл, едната половина е цялата сива.
Прилича на позагнили дъски.
jaspet - специалист
нед авг 16, 2020 10:21 pmalabal написа:
Теча на първия етаж откъде тръгва от покрива или от втория етаж?
Гледам покрива яко е текъл, едната половина е цялата сива.
Прилича на позагнили дъски.
На първия етаж е от терасата над него, това е оправено с изолация. Покрива също е текъл е но и това е спряно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
нед авг 16, 2020 9:12 pmjaspet написа:
нед авг 16, 2020 8:42 pmn_a написа:
Погледнахте ли всички снимки? Вижда се че от долу има друга стая на която е избита перпендикулярна на тази стена и е сложен стоманен трегер на бетонни колони, предполагам за да се спре този ефект, но не съм го правил аз.
В зеленичкото какво има??

Прикачен файл

puknatina.jpg
puknatina.jpg (60.71 KиБ) Видяна 2634 пъти

Тема "Вертикални пукнатини между две стени на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: