Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BeTaTesTeR - специалист
Започнах най-сетне да правя работилницата за която бях питал по-рано. Вчера изправих 6-те вертикални профила, нивелирал съм и съм ги прихванал за стъпките. Профилите са 80х80х4.
С нивелира съм отбележил ниво около 2.50м където ще е тавана и днес ще заварявам парчета винкел за да са като стъпки за хоризонталните профили, които ще сложа между вертикалните.

Снимка
gogo7777 - майстор
Сложи цяла греда върху трите колони. Защо си усложняваш работата да слагаш къси между тях? Сам ли работиш та олекотяваш детайлите? Имай в предвид, че трябва да накроиш тия гредички прецизно щото заварките дърпат и нивелацията ще ти "избяга". За да се избегне това трябва да завариш гредите първо за винкелчетата и после към колоните.
BeTaTesTeR - специалист
Не може отгоре върху трите да сложа една цяла, защото това им е финалната височина, върху тях ще сложа ребрата за покрива, затова и съм ги отрязал под ъгъл и съм им заварил планчици отгоре.
А и сам работя да, а профил 80х80х4 си е тежичък, 6м е 50 кг., не мога сам да го вдигна. Един приятел ми помогна да ги пренесем в двора като ги докара камиончето и след това съм сам.
Имам лазерна ролетка с нея ще меря точно разстоянието и ще гледам да влизат точно с почукване. Ще ги прихвана първо за винкелчето, добре. А и смятам първо да направя всичко на прихватки, да наредя и ребрата и столиците на покрива и тогава ще заварявам окончателно с дълите шевове, така като всичко е хванато няма много къде да мърда.
gogo7777 - майстор
Тая работа не е са сам човек. Нищо по покрива не можеш да наредиш сам :wink:

Тема "Строежа на работилницата започна!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: