Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BeTaTesTeR - специалист
Започнах най-сетне да правя работилницата за която бях питал по-рано. Вчера изправих 6-те вертикални профила, нивелирал съм и съм ги прихванал за стъпките. Профилите са 80х80х4.
С нивелира съм отбележил ниво около 2.50м където ще е тавана и днес ще заварявам парчета винкел за да са като стъпки за хоризонталните профили, които ще сложа между вертикалните.

Снимка
gogo7777 - майстор
Сложи цяла греда върху трите колони. Защо си усложняваш работата да слагаш къси между тях? Сам ли работиш та олекотяваш детайлите? Имай в предвид, че трябва да накроиш тия гредички прецизно щото заварките дърпат и нивелацията ще ти "избяга". За да се избегне това трябва да завариш гредите първо за винкелчетата и после към колоните.
BeTaTesTeR - специалист
Не може отгоре върху трите да сложа една цяла, защото това им е финалната височина, върху тях ще сложа ребрата за покрива, затова и съм ги отрязал под ъгъл и съм им заварил планчици отгоре.
А и сам работя да, а профил 80х80х4 си е тежичък, 6м е 50 кг., не мога сам да го вдигна. Един приятел ми помогна да ги пренесем в двора като ги докара камиончето и след това съм сам.
Имам лазерна ролетка с нея ще меря точно разстоянието и ще гледам да влизат точно с почукване. Ще ги прихвана първо за винкелчето, добре. А и смятам първо да направя всичко на прихватки, да наредя и ребрата и столиците на покрива и тогава ще заварявам окончателно с дълите шевове, така като всичко е хванато няма много къде да мърда.
gogo7777 - майстор
Тая работа не е са сам човек. Нищо по покрива не можеш да наредиш сам :wink:
BeTaTesTeR - специалист
Отчитам напредъка, който не е голям, но все пак. Вече съм прихванал всички хоризонтали. Естествено рязането не ми се получи супер прецизно, останаха на места по 1-2 мм, но мисля, че прихващането към винкелчетата ще ме спаси. Благодаря за идеята, доста хитро, нямаше да се сетя сам.
Днес цял ден правих тая ферма за покрива, ако може да се нарече ферма. Подсилката отдолу ме затрудни най-много, на ръка рязах скосенията, защото машината с 355мм диск, която имам не може да отреже толкова остър ъгъл. Естествено стана криво, пилих нагаждах, но горе долу стана. Сега дали да я заварявам изцяло или да сложа още по един 4-5см шев на средата и така да остане. Страх ме е да не вземе да се изкриви нещо.
Мисля, че ще се справя и сам. Сега както са прихванати хоризонталите, ще нахвърлям отгоре няколко стари греди дето имам, имам и стари врати останали след ремонт, мятам ги и тях отгоре и съм на черешата :-D

Снимки

Тема "Строежа на работилницата започна!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: