- 1
- 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
gogo7777
- майстор
14 мнения в "Бързо и евтино подпиране на терасиран двор."
Globe
- специалист
- На линия
Благодарско за съветите
Като цяло писах на 2-3 бири и честно казано не съм прочел много какво съм написал след това 
Ще се опитам да вкарам повече яснота
.
Терасирането ще го прави багерче ,но останалото ще трябва да го правя аз. За това казах че търся вариянт за ефективно нещо ,което да направя за 1-2 дни с макс още 1-2 човека подкрепа ( старците разбойници
) .
Наясно съм че всяка подобна работа е строго индивидуална. Идеята на " подпората" ми е да пази от "изглаждане" на етажите при дъждове ,не толкова да държи земната маса. Според мен свличането ще е толкова слабо ,че едвали ще бутне 40-50кг подпора. Терасите както казах ще са макс 40см високи . В най-лошия случай едната ще е 40см ,а другата 20см. Отгоре ще са почти хоризонтални с минимален наклон. Мястото граничи с 2 долчини към които има 0 свличане с годините. Долчините са дълбоки по над 2 метра. Много са стръмни и в едната тече рекичка. Отделно от едната страна на къщата където споменах че е стръмен баир също има 0% свличане,а там е доста стръмно. Това лято правихме една постройка към къщата и се наложи копане за стъпка и копане за разширение на пътеката. Преди 4 месеца е копано и още е като отсечено с нож ,а паднаха много дъждове. Ще озеленя цялата площ което също ще помогне да не се свлича. Прикачам снимки с това как изглежда копаното преди 4 месеца и как ще са грубо терасите. Копаното е в най-сухия период. Вижда се как земята е на големи плътни буци като павета. Първоначално мислех за вариянт с наредени циментови колове ,но тухлите естетически ще изглеждат по-добре.
Давам линк към албум с 3 снимки ,че не ми дава да прикача.
https://photos.app.goo.gl/C1XEGjNoV9F6YP5U8
Ще се опитам да вкарам повече яснота
Терасирането ще го прави багерче ,но останалото ще трябва да го правя аз. За това казах че търся вариянт за ефективно нещо ,което да направя за 1-2 дни с макс още 1-2 човека подкрепа ( старците разбойници
Наясно съм че всяка подобна работа е строго индивидуална. Идеята на " подпората" ми е да пази от "изглаждане" на етажите при дъждове ,не толкова да държи земната маса. Според мен свличането ще е толкова слабо ,че едвали ще бутне 40-50кг подпора. Терасите както казах ще са макс 40см високи . В най-лошия случай едната ще е 40см ,а другата 20см. Отгоре ще са почти хоризонтални с минимален наклон. Мястото граничи с 2 долчини към които има 0 свличане с годините. Долчините са дълбоки по над 2 метра. Много са стръмни и в едната тече рекичка. Отделно от едната страна на къщата където споменах че е стръмен баир също има 0% свличане,а там е доста стръмно. Това лято правихме една постройка към къщата и се наложи копане за стъпка и копане за разширение на пътеката. Преди 4 месеца е копано и още е като отсечено с нож ,а паднаха много дъждове. Ще озеленя цялата площ което също ще помогне да не се свлича. Прикачам снимки с това как изглежда копаното преди 4 месеца и как ще са грубо терасите. Копаното е в най-сухия период. Вижда се как земята е на големи плътни буци като павета. Първоначално мислех за вариянт с наредени циментови колове ,но тухлите естетически ще изглеждат по-добре.
Давам линк към албум с 3 снимки ,че не ми дава да прикача.
https://photos.app.goo.gl/C1XEGjNoV9F6YP5U8
Globe
- специалист
- На линия
съб дек 06, 2025 8:42 amТрифон П.Трифонов написа: Добра идея. А защо не дървени траверси?Някъде бях чел че дървените ЖП са обработени с материали които са канцерогенни и не е ок да си ги слагам в градината край дръвчетата.
Доказана здравина при значително по-малко тегло.
- 1
- 2
Тема "Бързо и евтино подпиране на терасиран двор." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература