• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
filmatoplo - майстор
Да добър замисъл , но не видях хидроизолация на основите отвън и тръби за дренаж - после къщата е много ниско от земята .Под бетона на 1 плоча има ли поставен полиетилен-наелон , като цяло може да има влага ако не е изпълнено мойто писание. По добре малко критика за важните неща , по нататък топлоизолирай пода и тавана ,и ако имаш възможност сложи водноподово . :)
axor - напреднал
Основите ми наистина са на ок. 130 см. дълбочина. По предписания на конструктора, трябваше да бъдат на мин. 100 см. Аз също смятах, че много се е презапасил, но когато започнахме да копаем, се оказа, че здравата почва в това село, е на дълбочина ок. 100 см. Повърхностния слой е песъчлив. Така се наложи да слезем на ок. 130 см. Доста е за едноетажна къща, но какво да се прави. Следваме предписанията :) Основите са хидроизолирани отвън. Преди изливането на плочата е положен полиетилен. Цялата къща (с изключение на двете бани и пералното) ще бъде със сухи подове. Верандата в предната си част наистина е на нивото на терена, отзад е на ок. 50 см над него, но така или иначе мястото ще бъде допълнително заравнявано, заради денивелацията - пред къщата ще слезе с ок. 20 см, а отзад ще се попълва.

Ето, че грубия строеж е вече завършен и дограмите са поставени. Оттук нататък всичко което ще снимам и ще Ви показвам ще бъде направено от мен

Прикачен файл

Photo-0017.jpg
Photo-0017.jpg (55.03 KиБ) Видяна 7515 пъти

Прикачен файл

Photo-0020.jpg
Photo-0020.jpg (46.49 KиБ) Видяна 7515 пъти
filmatoplo - майстор
Дано да е така , за тези неща не се прави компромис -не се сърди не видях снимки за това. Влагата не избива веднага ,но тръгне ли . И много образно поднасяш информацията- например не коментираш дограмата - също мн важен детайл. После още един въпрос който ще питат и др , колко ти струва до тук - в смисъл мн хора се двоумят дали да строят или да купуват готов имот - моля .
axor - напреднал
Дограмата е PVC. Профилите са на Profilink. Тъй като не разбирам много от дограми и профили, се доверих на мой приятел който ми ги изработи (той има фирма за изработка на дограма). Единственото което избрахме бе цвета. До тук къщата ми излезе около 70 000 лв (проекти и разрешителни, груб строеж, дограми). Мястото отделно.
axor - напреднал
Оттук нататък, всичко което е правено по тази къща е направено от мен. Нали все пак форума е "направи сам". Така, че.....

Ел. инсталацията:

Прикачен файл

Photo-0054.jpg
Photo-0054.jpg (30.21 KиБ) Видяна 7234 пъти

Прикачен файл

Photo-0055.jpg
Photo-0055.jpg (37.39 KиБ) Видяна 7234 пъти

Прикачен файл

Photo-0056.jpg
Photo-0056.jpg (25.1 KиБ) Видяна 7234 пъти
axor - напреднал
......следва ВиК

Прикачен файл

Photo-0048.jpg
Photo-0048.jpg (25.25 KиБ) Видяна 7994 пъти

Прикачен файл

Photo-0050.jpg
Photo-0050.jpg (26.02 KиБ) Видяна 7994 пъти

Прикачен файл

Photo-0051.jpg
Photo-0051.jpg (38.09 KиБ) Видяна 7994 пъти

Прикачен файл

Photo-0052.jpg
Photo-0052.jpg (34.06 KиБ) Видяна 7994 пъти

Прикачен файл

Photo-0053.jpg
Photo-0053.jpg (32.07 KиБ) Видяна 7994 пъти
kuuuuuul - майстор
Тези тръби ще имат ли изолация,виждат ми се доста дълги, което значи доста линейни разширения за топлата вода :!:
axor - напреднал
Най-дългата тръба за топла вода е с дължина около 3,5 м. Всички стени в къщата, включително и баните са с предстенна обшивка - 5 см. минерална вата и гипскартон. Може и да съм сгрешил но не сметнах за необходимо да поставям изолация на тръбите, тъй като минералната вата на предстенната обшивка ще изпълнява и тази функция. А сега, още малко снимки...........

Детската:

Прикачен файл

detska.jpg
detska.jpg (22.55 KиБ) Видяна 7609 пъти

Прикачен файл

detska 2.jpg
detska 2.jpg (32.88 KиБ) Видяна 7609 пъти

Прикачен файл

detska 3.jpg
detska 3.jpg (20.64 KиБ) Видяна 7609 пъти
axor - напреднал
Спалнята за гости:

Прикачен файл

spalnia gosti 1.jpg
spalnia gosti 1.jpg (26.09 KиБ) Видяна 7606 пъти

Прикачен файл

spalnia gosti 2.jpg
spalnia gosti 2.jpg (23.13 KиБ) Видяна 7606 пъти

Прикачен файл

spalnia gosti 3.jpg
spalnia gosti 3.jpg (19.78 KиБ) Видяна 7606 пъти
stenmark - специалист
axor написа:
Спалнята за гости:
Това за нивелацията добре/защо 50см./ обаче монтажа на картона има забележки! Защо фугите ти съвпадат с края на прозореца? :sad:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "нашата "странна" къща-мечта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: