Все пак тази постройка е на близо 100 години и е със суха зидария само фугирана с хоросан,не се знае при реконструкцията още колко ще изкара.Помисли си добре ,разгледай проекти на старинни къщи и не е нужно да я разваляш наведнъж,ако почнеш строеж на новата с каменна зидария ще разграждаш едната и ще зидаш другата постепенно.Тогава удовлетворението ще е по голямо когато създаваш нещо по твой вкус.Ако ти трябва добър и ефтин архитект и конструктор мога да те свържа с моята архитетка дето работя с нея много съм доволен.И добре дошъл във форума градски.
n_a написа:Как ви се вижда идеята, леко да повдигнете покрива (с крикове, без да го сваляте)Stanislav Stefanov, казах ли ти?...

щото ей сега ще те налазят със секви екстравагантни и готини идеи--------------------
Гледам колегите изхождат от мисълта, че искаш да правиш целогодишно обитаема сериозна къща или поне сезонна вила.
Каква е обаче твоята мисъл? Има ли в имота или наблизо друга къща/вила?
Ако това не е постройката за основно обитаване/живеене, може да се направи нещо приятно с по-малко зор и средства.
Ако трябва, после ще обяснявам по-подробно, но идеята ми е... Имаше преди не толкова много години, на пъпа на София едно заведение "Хамбара". Подобна архитектура. Който се сеща за него, се сеща и за идеята ми.