• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
masterrichi - специалист
Все пак тази постройка е на близо 100 години и е със суха зидария само фугирана с хоросан,не се знае при реконструкцията още колко ще изкара.Помисли си добре ,разгледай проекти на старинни къщи и не е нужно да я разваляш наведнъж,ако почнеш строеж на новата с каменна зидария ще разграждаш едната и ще зидаш другата постепенно.Тогава удовлетворението ще е по голямо когато създаваш нещо по твой вкус.Ако ти трябва добър и ефтин архитект и конструктор мога да те свържа с моята архитетка дето работя с нея много съм доволен.И добре дошъл във форума градски.
Master_Kenobi - V.I.P.
n_a написа:
Как ви се вижда идеята, леко да повдигнете покрива (с крикове, без да го сваляте)
Stanislav Stefanov, казах ли ти?... :lol:
щото ей сега ще те налазят със секви екстравагантни и готини идеи
--------------------

Гледам колегите изхождат от мисълта, че искаш да правиш целогодишно обитаема сериозна къща или поне сезонна вила.
Каква е обаче твоята мисъл? Има ли в имота или наблизо друга къща/вила?
Ако това не е постройката за основно обитаване/живеене, може да се направи нещо приятно с по-малко зор и средства.

Ако трябва, после ще обяснявам по-подробно, но идеята ми е... Имаше преди не толкова много години, на пъпа на София едно заведение "Хамбара". Подобна архитектура. Който се сеща за него, се сеща и за идеята ми. :)
Stanislav Stefanov - специалист
Пърцела е наш наследствен.И след като го разделихме с брат ми,къщата остана от неговата страна.В нашата част няма друга постройка за живеене .За това решихме да преустроим тази.Местото е дълго но не много широко,ако си остане така ще има повече пространство за една хубава градина :) . Ще се опитам да направя чертеж или нещо като план и ще го кача.

П.П -Къщата не ни трябва спешно като основно жилище.Ще си я правим лека по лека тертиплийската както се казва :)
Ако това не е постройката за основно обитаване/живеене, може да се направи нещо приятно с по-малко зор и средства.
Ами по принцип това ни е идеята.За сега само за уикендите ще се ползва.Но след време знаели се :?: може да ни отсвирят от градот :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Събаряте дългата стена към двора. Правите на 230-250 втори етаж със скосяване към съществуващата зидана стена. Местите билото на покрива. Правите изцяло стъклена предна стена....
С излишните камъни обличате 2те колони, които ще ви се наложат...
Но ако предпочитате ламинат и педече вместо дърво....няма справедливоооост, няма!
bolen_siderov - напреднал
Само не разбрах защо му чупите хатъра на човека
Той ако искаше да строи нова къща щеше да пусне тема - строеж на нова къща :?
Stanislav, идеята ти според мен е супер, а плевнята изглежда много добре и според мен има много потенциал. Има ли желание, има и начин - единственото, което мога да те посъветвам, ако не си се захващал с нещо такова до сега е да бъдеш готов да умножиш времето, което си предвидил поне по три, а на бюджета му сложи поне още едни 50% отгоре. А ако не ти е за пръв път, значи си наясно :wink:
Единственото, което може да те спре е отчаянието, което е неизбежно от време на време, но като гледам ми се струваш мераклия и на дали ще се откажеш. Лично на мен ми е много интересно и ще следя с любопитство и добронамерена завист :lol:
Master_Kenobi е прав - дай повече информация - време, бюджет и някакви приблизителни идеи какво искаш точно да правиш, за да можем да помагаме със съвети и идеи, според твоите виждания.
Успех и не се оставяй да те разубеждават - като си решил - действай и чакаме развитието :2thumbs:
n_a написа:
Събаряте дългата стена към двора. Правите на 230-250 втори етаж със скосяване към съществуващата зидана стена. Местите билото на покрива. Правите изцяло стъклена предна стена....
С излишните камъни обличате 2те колони, които ще ви се наложат...
Но ако предпочитате ламинат и педече вместо дърво....няма справедливоооост, няма!
Идеята ми допада :) Но ако се направи на гредоред,няма ли да одслабне конструкцията така само на три стени :?
Незнам много ми се иска да е на гредоред, но от къде се намира свястен матерял на тези години?
elenas - напреднал
Относно качествен дървен материала може да се намери, но трябва да имаш пачка!
Успех и не се оставяй да те разубеждават - като си решил - действай и чакаме развитието
Мерси колега.
Човек се ражда на този свят за да гради не да руши.
На нас целта ни е от тази постройка да направим нещо :) Не да строим нова къща.Разбирам ,че ще е трудно,но пък за сметка на това ще е интересно и надявам се един ден красиво.
elenas - напреднал
Найстина може да стане много красиво. Виж си ЛС.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

Тема "Преустройване на Плевня в Къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: