Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте на Всички. С голям интерес изчетох дискусиите от стр. 1 до последната. Най внимателно разгледах всички прикачени файлове и снимки.Основно за покриви и покривни конструкции.Искам да се включа ако няма да бъда досаден.Има добри капацитети сред форумците и аз ни най-малко ще се включа с „акъл”, а по скоро като лаик по темата, като питащ, търсещ помощ и консултация за конкретно проектче. Изчетох доста. Направил съм си малко проектче за навес.... но нещо не мога да си го харесам и да си гласувам доверие. Моля помогнете с мнение и конкретика. Надявам се от добрите отговори и останалите да понаучат нещо.
Питанията ми ще се базират на модел на конструкцията. И тези дни ще добавя при необходимост чертежи.

Модела на навес е в два варианта:
Първи вариант дължина – L-1160 см., и ширина –В-400 см. и височина-Н-350 см.
Втори вариант дължина – L-1160 см., и ширина –В-500 см. и височина-Н-380 см.

Предназначение:
1.В лявата му част – гаражна клетка;
2. Веднага след нея - багажно и инвентарно помещение
3.Кът за отдих и почивка със камина. (ще се опитам да пеиствам нещо на което искам да прилича)
1 и 2 ще са затворени помещения, а 3 ще е затворено от три страни и отворено отпред

Въпросите са:
1. Стълбовете (поповете) могат да бъдат в два варианта:
- Първи вариант 6 бр. през 232 см.
- Втори вариант 5 бр. през 290 см.
На мен лично ми допада да бъдат през 290 см.
С какво сечение да бъдат стълбовете? 10/10; 12/12; 14/14 ? или друго?
2. Разстоянието между първата редица стълбове и задната е 5 метра, а по наклона на столицата се получава 620 см. (60 см отзад за стреха и 30 см отпред за стреха)

С какво сечение да бъдат ребрата? 6/10 ; 8/12 ? или друго?
На какво разстояние да бъдат ребрата едно от друго?- на 50 см.;на 60 см. Или друго?

Лично аз се притеснявам, че се получава голямо разстояние между първи ред (предния) стълбове и втори ред (задния)стълбове.

Не искам да слагам главни биндерови греди между първи и втори ред стълбове за да не намалявам височината на помещението. Но дали ще се получи достатъчно здраво на натиск от снегове (например 20-30 см. сняг)?

После имам още един доста неясен момент. Това е Пространствено укрепване. То давало стабилност на конструкцията от пориви на вятъра (да не я катурне , обърне). Как да се случи това не ми е ясно?
Въобще даже не се сещам какви повече въпроси да задам. Ще съм Ви страшно благодарен.... а когато стане готово и барбекюто може да почерпя.
За сега толкова.... готов съм да Ви чуя и да отговарям на въпроси. Чакам и идеи.

Прикачен файл

Изображение018.jpg

Прикачен файл

Изображение016.jpg

Прикачен файл

Изображение015.jpg

Прикачен файл

Изображение014.jpg

Прикачен файл

Изображение013.jpg
Малко продължение на снимките.

Прикачен файл

Изображение00.jpg

Прикачен файл

Изображение00.jpg

Прикачен файл

Изображение039.jpg

Прикачен файл

Изображение03.jpg

Прикачен файл

Изображение01.jpg
Малка корекция на параметрите.

Модела на навес е в два варианта:
Първи вариант дължина – L-1160 см., и ширина –В-400 см. и височина отпред-Н-350 см. Височина отзад-Н-220 см.
Втори вариант дължина – L-1160 см., и ширина –В-500 см. и височина отпред-Н-380 см. Височина отзад-Н-220 см.
А това е реалността към момента.

Прикачен файл

Изображение0.jpg
И сега къта с барбекю което бих желал да се получи накрая.Там където ще си пием ракии ката с онези които пълноценно се отзоват помогнат с идеи, мнения и познания. :o

Прикачен файл

004kandaferi1.jpg
004kandaferi1.jpg (102.88 KиБ) Видяна 4459 пъти
И една-две снимки на местото на която по нагледно се вижда къде трябва да се получи този навес.

Прикачен файл

PIC_0026.JPG

Прикачен файл

PIC_0027.JPG

Тема "Модел на навес. Крачка към реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: