Здравейте на Всички. С голям интерес изчетох дискусиите от стр. 1 до последната. Най внимателно разгледах всички прикачени файлове и снимки.Основно за покриви и покривни конструкции.Искам да се включа ако няма да бъда досаден.Има добри капацитети сред форумците и аз ни най-малко ще се включа с „акъл”, а по скоро като лаик по темата, като питащ, търсещ помощ и консултация за конкретно проектче. Изчетох доста. Направил съм си малко проектче за навес.... но нещо не мога да си го харесам и да си гласувам доверие. Моля помогнете с мнение и конкретика. Надявам се от добрите отговори и останалите да понаучат нещо.
Питанията ми ще се базират на модел на конструкцията. И тези дни ще добавя при необходимост чертежи.
Модела на навес е в два варианта:
Първи вариант дължина – L-1160 см., и ширина –В-400 см. и височина-Н-350 см.
Втори вариант дължина – L-1160 см., и ширина –В-500 см. и височина-Н-380 см.
Предназначение:
1.В лявата му част – гаражна клетка;
2. Веднага след нея - багажно и инвентарно помещение
3.Кът за отдих и почивка със камина. (ще се опитам да пеиствам нещо на което искам да прилича)
1 и 2 ще са затворени помещения, а 3 ще е затворено от три страни и отворено отпред
Въпросите са:
1. Стълбовете (поповете) могат да бъдат в два варианта:
- Първи вариант 6 бр. през 232 см.
- Втори вариант 5 бр. през 290 см.
На мен лично ми допада да бъдат през 290 см.
С какво сечение да бъдат стълбовете? 10/10; 12/12; 14/14 ? или друго?
2. Разстоянието между първата редица стълбове и задната е 5 метра, а по наклона на столицата се получава 620 см. (60 см отзад за стреха и 30 см отпред за стреха)
С какво сечение да бъдат ребрата? 6/10 ; 8/12 ? или друго?
На какво разстояние да бъдат ребрата едно от друго?- на 50 см.;на 60 см. Или друго?
Лично аз се притеснявам, че се получава голямо разстояние между първи ред (предния) стълбове и втори ред (задния)стълбове.
Не искам да слагам главни биндерови греди между първи и втори ред стълбове за да не намалявам височината на помещението. Но дали ще се получи достатъчно здраво на натиск от снегове (например 20-30 см. сняг)?
После имам още един доста неясен момент. Това е Пространствено укрепване. То давало стабилност на конструкцията от пориви на вятъра (да не я катурне , обърне). Как да се случи това не ми е ясно?
Въобще даже не се сещам какви повече въпроси да задам. Ще съм Ви страшно благодарен.... а когато стане готово и барбекюто може да почерпя.
За сега толкова.... готов съм да Ви чуя и да отговарям на въпроси. Чакам и идеи.
Питанията ми ще се базират на модел на конструкцията. И тези дни ще добавя при необходимост чертежи.
Модела на навес е в два варианта:
Първи вариант дължина – L-1160 см., и ширина –В-400 см. и височина-Н-350 см.
Втори вариант дължина – L-1160 см., и ширина –В-500 см. и височина-Н-380 см.
Предназначение:
1.В лявата му част – гаражна клетка;
2. Веднага след нея - багажно и инвентарно помещение
3.Кът за отдих и почивка със камина. (ще се опитам да пеиствам нещо на което искам да прилича)
1 и 2 ще са затворени помещения, а 3 ще е затворено от три страни и отворено отпред
Въпросите са:
1. Стълбовете (поповете) могат да бъдат в два варианта:
- Първи вариант 6 бр. през 232 см.
- Втори вариант 5 бр. през 290 см.
На мен лично ми допада да бъдат през 290 см.
С какво сечение да бъдат стълбовете? 10/10; 12/12; 14/14 ? или друго?
2. Разстоянието между първата редица стълбове и задната е 5 метра, а по наклона на столицата се получава 620 см. (60 см отзад за стреха и 30 см отпред за стреха)
С какво сечение да бъдат ребрата? 6/10 ; 8/12 ? или друго?
На какво разстояние да бъдат ребрата едно от друго?- на 50 см.;на 60 см. Или друго?
Лично аз се притеснявам, че се получава голямо разстояние между първи ред (предния) стълбове и втори ред (задния)стълбове.
Не искам да слагам главни биндерови греди между първи и втори ред стълбове за да не намалявам височината на помещението. Но дали ще се получи достатъчно здраво на натиск от снегове (например 20-30 см. сняг)?
После имам още един доста неясен момент. Това е Пространствено укрепване. То давало стабилност на конструкцията от пориви на вятъра (да не я катурне , обърне). Как да се случи това не ми е ясно?
Въобще даже не се сещам какви повече въпроси да задам. Ще съм Ви страшно благодарен.... а когато стане готово и барбекюто може да почерпя.
За сега толкова.... готов съм да Ви чуя и да отговарям на въпроси. Чакам и идеи.