Някои маи сега откриват топлата вода.Разбира се че е по правилно 1во да се правят колоните,плочата и после зидовете ,поне аз го правя така, а и Бат Иво го показа много добре.Има в учебниците по строителство описани различни начини за кофражи на плочи ,колони ,трегери,просто някои избират наи лесния.
За съжаление, разбирам, че предложената система е неприложима в моя случай.
Тухлите ползвани в Испания и показани в клипчето и снимките, образуват цяла система, която в моя случай не може да се изпълни така.
Единствено в частта си със спойващата около 20мм. фуга е съвместима.....
Нашите четворки, нито могат да се зидат с вертикални кухини, нито да се укрепват с арматури по показания начин. Мисля, само подобни тухлени канали за над врати съм виждал в Баумакс, но и стария изпитан начин с бетонките с арматура, смятам не е лош, само дето всички майстори се мръщат, щото не им се яде време за изпълнението (за сметка на парите на инвеститорите

Смятах, след като се иззида само външният зид и се "затвори" от гредите, които ще се леят с плочата и едва след декофрирането да се изпълни вътрешния зид.
Първо обаче, се лепи изолацията на външната стена (от вътре), с лепило "на гребен", като се нивелира и вторият зид се подрежда по нея вече без нуждата от канапи и отвеси....
Единствено превръзката между зидовете ми се губи като вариант. С тухли, знам как да е ама какви са тези метални скоби? Като "фибите" с които стягат вертикали и шайби ли?
П.П.
Ед, къде се загуби толкова време? Радвам се, че се върна!