bojin1 написа:То може и да е така ,може и да може ама не виждам смисъла да дъвчем няква система намерена в нета и правена за друг климат и от фирма не работеща в БГ.Tsilkov написа:Ми вземи една пяна и направи форма с размери 120/60/10 см .(колктоо е лсит стиропор) и после си поиграй с нея - ще видиш какво имам предвид чуплив.Това е причината да го предлагат на панели - независимо дали метални ,или с ОСБ.Иначе поне при панелите полиуретана не е по-скъп(то зависи и от разновидността) - не прави аналогия с монтажна пяна на спрей.Гарантирам ти че ако напраскаш 10 см *което е много* полиуретанова пяна на 1 кв м става доста твърда повърхност
Tsilkov написа:Прав си ,макар че има доста фирми в бг дето правят такава изолация.Не е масова по простата причина че е малко по скъпа.bojin1 написа:То може и да е така ,може и да може ама не виждам смисъла да дъвчем няква система намерена в нета и правена за друг климат и от фирма не работеща в БГ.Tsilkov написа:Ми вземи една пяна и направи форма с размери 120/60/10 см .(колктоо е лсит стиропор) и после си поиграй с нея - ще видиш какво имам предвид чуплив.Това е причината да го предлагат на панели - независимо дали метални ,или с ОСБ.Иначе поне при панелите полиуретана не е по-скъп(то зависи и от разновидността) - не прави аналогия с монтажна пяна на спрей.Гарантирам ти че ако напраскаш 10 см *което е много* полиуретанова пяна на 1 кв м става доста твърда повърхност