Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
bojin1 написа:
Tsilkov написа:
Ми вземи една пяна и направи форма с размери 120/60/10 см .(колктоо е лсит стиропор) и после си поиграй с нея - ще видиш какво имам предвид чуплив.Това е причината да го предлагат на панели - независимо дали метални ,или с ОСБ.Иначе поне при панелите полиуретана не е по-скъп(то зависи и от разновидността) - не прави аналогия с монтажна пяна на спрей.
:) Гарантирам ти че ако напраскаш 10 см *което е много* полиуретанова пяна на 1 кв м става доста твърда повърхност
То може и да е така ,може и да може ама не виждам смисъла да дъвчем няква система намерена в нета и правена за друг климат и от фирма не работеща в БГ.
bojin1 - помощник
Tsilkov написа:
bojin1 написа:
Tsilkov написа:
Ми вземи една пяна и направи форма с размери 120/60/10 см .(колктоо е лсит стиропор) и после си поиграй с нея - ще видиш какво имам предвид чуплив.Това е причината да го предлагат на панели - независимо дали метални ,или с ОСБ.Иначе поне при панелите полиуретана не е по-скъп(то зависи и от разновидността) - не прави аналогия с монтажна пяна на спрей.
:) Гарантирам ти че ако напраскаш 10 см *което е много* полиуретанова пяна на 1 кв м става доста твърда повърхност
То може и да е така ,може и да може ама не виждам смисъла да дъвчем няква система намерена в нета и правена за друг климат и от фирма не работеща в БГ.
Прав си ,макар че има доста фирми в бг дето правят такава изолация.Не е масова по простата причина че е малко по скъпа.
schuldiner - майстор
Наблюденията ми са, че полиуретанът е много добро решение, особено за попълване на междуребрия на скатни бетонови покриви. Че е скъп, скъп е, ама кажете как ще се навре 15-20 см вата (поне) на конструкция от десятки или дванайски, че и за конвекция да се оставят 4-5 сантима... За мен не е много правилно да се вдигат скари само и само да се побере ватата, па ако ще и да е два пъти по-евтино така. Това са си лични съображения, но пак да си кажа: ако ще се прави компромис, да е с дебелината на топлоизолацията, а не със стабилността на конструкцията. Евтини и надеждни решения трудно се намират. Полиуретановата пяна и формите на Илиян са скъпи и надеждни.
tetomaster - специалист
Другия вариант са панелите ISOTEC.Това са полиуретанови панели с вградена скара за керемиди, и осигурена защита на полиуретана.http://www.isotecbg.com/
f_genchev - помощник
Ако сложа вата, след време тя се намокри поради счупена керемида или капак, то ще тя ще загуби топлоизолационните си качества.
Затова се чудя, ако сложа експандиран стериопор и го шпакловам дали дългосрочно ще бъде О.К.
Фло - специалист
f_genchev написа:
Ако сложа вата, след време тя се намокри поради счупена керемида или капак, то ще тя ще загуби топлоизолационните си качества.
Затова се чудя, ако сложа експандиран стериопор и го шпакловам дали дългосрочно ще бъде О.К.
Ами пробвай! Сложи повече гасена вар или казано по друг начин варова шпакловка със цимент по следната логика: гасената вар е калциев хидроксид,който търпи химична реакция ,наречена карбонизация,при която дърпа въглероден двуокис от въздуха и с времето вкаменява ,образувайки калциев карбонат/варовик/ и е логично на фазовата граница концентрацията на въглеродния двуокис да е достатъчно висока за да не пропуска преминаването на кислорода.Това обаче ще е за няколко години докато карбонизира варта,за после нямам пълна представа за газообмена!
EDI - майстор
f_genchev написа:
Ще си сложиш подпокривно фолио, както се прави, какъв е проблема.
tetomaster - специалист
Малко снимки и от мен.
http://tetomaster.snimka.bg/architectur ... 567038.big
http://tetomaster.snimka.bg/architectur ... 567039.big
http://tetomaster.snimka.bg/architectur ... 567040.big
http://tetomaster.snimka.bg/architectur ... 567041.big
На последната снимка се вижда големия проблем на този вид топлоизолация. Загубихме време при почистването на ребрата от пяната.
schuldiner - майстор
Имало е вятър...
За мен (а би трябвало и за теб, Тето) това полагане не е проблем, но с такъв вид трудно се зарибяват клиенти. Кажи и цената за 5 см, че съвсем да се откажат...
Въпреки критиката, аз твърдя, че това е по-правилно техническо решение в сравнение с масовите топлоизолации ЕПС, ХПС, вата.
stivemaster - майстор
Критика за изпълнението няма да си позволя колега tetomaster =D> проблема е в конструктора на тази творба ,щото носимоспособността на този покрив ми се вижда ....... .Иначе доколкото става дума за полиуреята която е използвана ,това е едно от най добрите решения като топлоизолация ,от друга страна тя също не е хидрофобна трябва да се има предвид , а дали е евтина този който избира решението решава , не този който го изпълнява много добре.

Тема "Топлоизолация на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: