kteofilov написа: Дъсчената обшивка - чамова през нея покрива може да диша /OSB, импрегниран шперплат и други подобни запечатват покрива понеже съдържат лепила/.Хм - не се бях замислял

kteofilov написа: Дъсчената обшивка - чамова през нея покрива може да диша /OSB, импрегниран шперплат и други подобни запечатват покрива понеже съдържат лепила/.Хм - не се бях замислял
mcorg написа: Очаквам вашите мнения и съвети. Някои ако е имал досег с този руски воалит(има го изработен от два вида материали: от единя вид се къса, като останалите на пазара, а в другия си вариант няма късане, а и посипката не се рони) нека сподели.Искай им техническа спецификация и виж дали има съвпадения с тази наредба:http://www.mrrb.government.bg/index.php ... e=7&id=334
PIP написа: като допълнение за мен металните керемиди имат едно единствено предимство – ниско теглоОсновното им предимство спрямо другите видове керемиди е ,че са непрекъснати - не се налага пренареждане,няма да ги отнесе вятъра,вятър или затрупване от сняг няма да вкара вода между фугите,можеш да направиш по-малък наклон на покрива........Свличането на сняг се предотвратява със снегозадържатели.Обикновенните керемиди задържат повече от металните ,но при по-сериозен наклон и там не минава без снегозадържатели.Искаш ли обаче да гониш класическа визия на покрива само с керемиди става.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: