Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
Spassow_lbg написа:
имам 10-15листа стиреопор 10см дебелина, остана ми от външната изолация, него мога ли да го ползвам между гредите ?

някой дали може да каже къде да се намери вата най евтино в района на София ?
Горе долу към 90м2 ми трябват на 10см или 180м2 на 5см.
Виж в Ди трейд и Марсил
Spokoiniq - майстор
Най-евтино е в Поларис, малко е на майната си, но цени и разнообразни плътности и дебелини бол.
joton - напреднал
torbalan написа:
Вата по борсите - надали ще има балкан разлика в цената от една до друга борса...

Стиропора може да го ползваш, но имай предвид че мишоците ще му се зарадват :) докато във ватата не припарват...
Да и аз не сам съгласен на тавана вече два пъти хващам мишоци да си правят хралупи във рула вата. Докато стиропора стои непокътнат.

Прикачен файл

Photo399.jpg
Spokoiniq - майстор
В каменна вата да си виждал мишки?Покажи ми :) Стъклената за чеп не става, ама народа си мисли, че щом е евтино-давай.
Spassow_lbg - специалист
нещо не ми стана ясно, стиреопора не става защото е лесно запалим при пожар и мишките го ядат ли?
питам може ли да замести ватата като топлоизолация-същия краен резултат ли ще има като толкоизолация или все пак ще трябва да взема вата?
torbalan - Дървен философ
като топлоизолация - върши същата работа...

но забележката за пожара е много съществена...

това за мишките не е толкова важно :)
VLADO66 - майстор
Spassow_lbg написа:
нещо не ми стана ясно, стиреопора не става защото е лесно запалим при пожар и мишките го ядат ли?
питам може ли да замести ватата като топлоизолация-същия краен резултат ли ще има като толкоизолация или все пак ще трябва да взема вата?
Същия ефект има,откъм топлата страна трябва да се направи пароизолация.
Spassow_lbg - специалист
да питам, уредих си каменна вата 10см с рабица на руло с 80кг плътност на м3 от един известен монополист като фирма в софия, използват я за изолация на парни тръби, за 20лв ролката 4м2.

мисля че ще е идеална за между гредите, какво ще кажете Вие, по опитните с изолацията?
VLADO66 - майстор
Малко е плътничка но става.
Spassow_lbg - специалист
VLADO66 написа:
Малко е плътничка но става.
защо да е плътна, нали това е предимството да е поголяма

Тема "Термоизолация обитаем таван-как и с какво?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: