• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Victoryus написа:
но от няколко дена се зачетох по темите за винилов сайдинг и нещо малко по малко почва да ме грабва :-D , но пък и ме плаши :? .
Сайдинга сам по себе си не е изолация ,а фасадна система(от него очаквай вентилируемост,възможност за миене......).Колкото вата му сложиш толкова е изолация :lol: .Принципно ватата е малко по-слаба от стиропора и иска поне 15-20 см за да има смисъл.Препоръчвам ти вместо винилов фиброциментов ,или просто естествена дървесина.
VLADO66 - майстор
Каква ще е тази скара за сайдинга(какъвто и да е той) за 15-20см. изолация :?
Tsilkov - майстор
Не е нужно цялата скара да е 20 см. Достатъчно е да се подложат 10 см. трупчета.Иначе които е мераклия може да си направи и двойна скара.То реално на 20 см. изолация скарата трябва да е 23 за да може да стане фасадата наистина вентилируема.
stenmark - специалист
Tsilkov ти виждал ли си 23см скара за стена?За да стане стабилна трябва да е от типа за еталбонда.Само че тогава кой ще плаща?Личи си че мислиш като проектант т.е.Ти изискваш,а как ще стане и колко ще струва това не е твой проблем.
Tsilkov - майстор
Да виждал съм - и на трупчета и двойна скара и на системна скара от алуминиеви профили (като на Еталбонд).Колко според теб ще оскъпи втория ред дървена скара от греди 5/10 см.?Това оскъпяване после го съотнеси на фона на това ,че сайдинга цените му почват(без да броим завършващите елементи) от 15-20 лв./кв.м. и завършват в :rolleyes: .
Относно колко струва това е тема за размисъл и избор на този които иска да си сложи "сайдинг" вместо стандартна "полистиренна фасада с мазилка".Поръчителите за разлика от строителите не винаги търсят най-евтиното решение за сметка на всичко друго.Примерно като ходиш да си купуваш Мерцедес или Айфон не се интересуваш да е произведен по най-евтиния и прост метод.
stenmark - специалист
Чакай малко,дали съм разбрал правилно.Ти предлагаш Фиброциментов сайдинг на дървена скара?А относно тия с М...са и А..на те едва ли ще се чудят какво ще сложат при наличието на кедрови и още куп добри естествени варианти.Отделно как се поддържа такива фасади.Аз лично не бих рискувал да си сложа за основа дървени греди,защото това е фасада и риска трябва да е сведен до нула.
Tsilkov - майстор
stenmark написа:
Ти предлагаш Фиброциментов сайдинг на дървена скара?
Не. Предлагам Фиброциментов вместо Винилов.
stenmark написа:
А относно тия с М...са и А..на те едва ли ще се чудят какво ще сложат при наличието на кедрови и още куп добри естествени варианти.
Това само с "хвърляне на боб" може да се разбере предварително кои какво ще избере - не избирай вместо хората!Наблюденията са ми (без да съм правил точно социологическо проучване),че независимо от парите по често се избират изкуствени материали (фиброцимент,HPL....) вместо "фносна" естествена дървесина.
stenmark - специалист
Tsilkov Не избирам вместо хората,а дадох предложение като вариант.А относно какво предлагаш за сайдинга не е лошо да си прочетеш пак последните мнения.
Victoryus - напреднал
Tsilkov аз нали ти казвам, че съм се зачел по темите за сайдинга и ми е ясно, че се слага вата в противен случай по-добре да си остане така за какво ми е да слагам само сайдинг :lol: .
Мен ме притеснява малко това дето казват, че променял цвета, итънявал и ставал чуплив.
Tsilkov - майстор
Victoryus написа:
Tsilkov аз нали ти казвам, че съм се зачел по темите за сайдинга и ми е ясно, че се слага вата в противен случай по-добре да си остане така за какво ми е да слагам само сайдинг :lol: .
Мен ме притеснява малко това дето казват, че променял цвета, итънявал и ставал чуплив.
За цвета - да го променя да го променя колко да го променя :lol: .Шегата на страна ,но и мазилката променя и естествената дървесина също - това не значи че става по-лоша.Кофтито е ако сменя цвета на петна - ама за това трябва да гледаш гаранции и изпълнени обекти - две PVC-та еднакви няма.
За чупливостта е вярно и пробелма не е толкова в слънцето колкото в замръзването.Това е причината да ти препоръчам Фиброцимент които в евтините си варианти е подобен по цена на виниловия(или там както го наричат).
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Нова къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: