Victoryus написа:но от няколко дена се зачетох по темите за винилов сайдинг и нещо малко по малко почва да ме грабваСайдинга сам по себе си не е изолация ,а фасадна система(от него очаквай вентилируемост,възможност за миене......).Колкото вата му сложиш толкова е изолация, но пък и ме плаши
.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov
- майстор
75 мнения в "Нова къща."
Tsilkov
- майстор
Да виждал съм - и на трупчета и двойна скара и на системна скара от алуминиеви профили (като на Еталбонд).Колко според теб ще оскъпи втория ред дървена скара от греди 5/10 см.?Това оскъпяване после го съотнеси на фона на това ,че сайдинга цените му почват(без да броим завършващите елементи) от 15-20 лв./кв.м. и завършват в
.
Относно колко струва това е тема за размисъл и избор на този които иска да си сложи "сайдинг" вместо стандартна "полистиренна фасада с мазилка".Поръчителите за разлика от строителите не винаги търсят най-евтиното решение за сметка на всичко друго.Примерно като ходиш да си купуваш Мерцедес или Айфон не се интересуваш да е произведен по най-евтиния и прост метод.
Относно колко струва това е тема за размисъл и избор на този които иска да си сложи "сайдинг" вместо стандартна "полистиренна фасада с мазилка".Поръчителите за разлика от строителите не винаги търсят най-евтиното решение за сметка на всичко друго.Примерно като ходиш да си купуваш Мерцедес или Айфон не се интересуваш да е произведен по най-евтиния и прост метод.
stenmark
- специалист
Чакай малко,дали съм разбрал правилно.Ти предлагаш Фиброциментов сайдинг на дървена скара?А относно тия с М...са и А..на те едва ли ще се чудят какво ще сложат при наличието на кедрови и още куп добри естествени варианти.Отделно как се поддържа такива фасади.Аз лично не бих рискувал да си сложа за основа дървени греди,защото това е фасада и риска трябва да е сведен до нула.
Tsilkov
- майстор
stenmark написа:Ти предлагаш Фиброциментов сайдинг на дървена скара?Не. Предлагам Фиброциментов вместо Винилов.
stenmark написа:А относно тия с М...са и А..на те едва ли ще се чудят какво ще сложат при наличието на кедрови и още куп добри естествени варианти.Това само с "хвърляне на боб" може да се разбере предварително кои какво ще избере - не избирай вместо хората!Наблюденията са ми (без да съм правил точно социологическо проучване),че независимо от парите по често се избират изкуствени материали (фиброцимент,HPL....) вместо "фносна" естествена дървесина.
Tsilkov
- майстор
Victoryus написа:Tsilkov аз нали ти казвам, че съм се зачел по темите за сайдинга и ми е ясно, че се слага вата в противен случай по-добре да си остане така за какво ми е да слагам само сайдингЗа цвета - да го променя да го променя колко да го променя.
Мен ме притеснява малко това дето казват, че променял цвета, итънявал и ставал чуплив.
За чупливостта е вярно и пробелма не е толкова в слънцето колкото в замръзването.Това е причината да ти препоръчам Фиброцимент които в евтините си варианти е подобен по цена на виниловия(или там както го наричат).
Тема "Нова къща." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература