VLADO66 написа:След като ще е отдалечено от големите населени места е добре да се види и направи сметка в района какви строителни материали има-ако има дървен м-л на добри цени, можи и да е дървена.Ако има бетон,тухли и друто,може за е монолитна.Цените приблизително са еднакви.В монолитния случай има повече мокри процеси, които имат технологични срокове.
ArturDent написа:Първо това, което си показал на снимката, не е 170-180 кв.м. По скоро е 470-480, да не кажа повече.
В голямо заблуждение си че в България дървената къща ще ти излезе по-евтино от монолитното.
По-скоро, това което си дал за пример ще ти излезе поне тройно по-скъпо.
Не се подвеждай по цените на "дървените" къщи които има в нета. Те са без основи и съответните комуникации - ток, вода, канал. "Строителите" на тези къщи искат ти да си ги направиш и те после да ти сложат една барака отгоре...
Основите са 20-30 процента от цената....
Hoвoceлckи написа:Еха Колеги, благодаря ви за ОтговоритеM(art)o написа: А и тук все да става Рекламен отдел ...Ми да не става бъркоч и тук и т.н. хората гледат да не пречат
Бъркоча стана пълен!
Не само, че всеки си "предлага" или хвали "добитъка" Все едно сме на Хайван - пазара,
но и в главата на човека е настанал такъв Хаос със сигурност!
Всичко се е изписало вече! Няма какво да се добавя повече според мен!
Нека модераторите да се намесят!![]()
А от евтино, качествено и хубаво можеш да си избереш две опции

- Новоселски, Няма да ми пречите ако направим "Бъркоча" заедно .. Там Цимент, вар, замазки и.тн..
Та колкото е по-голям, толкова по-добре

Опциите са ясни!

- ArturDent , Благодаря ти за пояснението! Снимката е само примерна.
Без въпросните параметри! Та чух - около 200 лв на кв.м2 за работа, дърв. материал..

(Касае се за Сф - шоплука, където мой приятел си е построил с бригада именно такава къща-с дърв. конструкция. )
Все пак - къщите с дърв. конструкции, по-бързо се отопляват, отколкото с монолитните к-ции. (Важна е топлоизолацията и разните др. вати, фибрани и ЕСП-та..)
Тока и ВиК са налице, така и така.. Та "бараката" ще бъде с "готовите" комуникации...
Нещо фирми(бригади) из пловдивско за препоръчване, евентуално да знаеш?
- VLADO66 , тва с мокрите процеси и сроковете си го мислех. Прав си все пак, за което ти Благодаря..!
Нашата цел , на мен и на съпругата ми е -
Именно бързо да приключим с поставянето на оградата и наливането на основите и плочата до края на октомври, тая година.
Да я оставим да се слегне и намести хубаво, все пак терена е с немалка денивелация.
Живот и здраве а, строежа до края на май - юни 2017
Засега - ни предстои преминаването през Портите на Бг Бюрокрацията - ВиК-та, Енерго- менерго там Партиди, още няколко срещи с проектанта ни, Геодезии и разрешителни и много др...
Къде ли бихте ме насочили за сух, читав и сигурен дървен м-ал? Ще направим сравнение м/у цените на материалите и тогава ще го решаваме. Пак ще се допитвам до вас, да ви искам вещите мнения и акъли!
Хубав ден
Поздрави
- Марто
-
-