Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
M(art)o - специалист
VLADO66 написа:
След като ще е отдалечено от големите населени места е добре да се види и направи сметка в района какви строителни материали има-ако има дървен м-л на добри цени, можи и да е дървена.Ако има бетон,тухли и друто,може за е монолитна.Цените приблизително са еднакви.В монолитния случай има повече мокри процеси, които имат технологични срокове.
ArturDent написа:
Първо това, което си показал на снимката, не е 170-180 кв.м. По скоро е 470-480, да не кажа повече.
В голямо заблуждение си че в България дървената къща ще ти излезе по-евтино от монолитното.
По-скоро, това което си дал за пример ще ти излезе поне тройно по-скъпо.
Не се подвеждай по цените на "дървените" къщи които има в нета. Те са без основи и съответните комуникации - ток, вода, канал. "Строителите" на тези къщи искат ти да си ги направиш и те после да ти сложат една барака отгоре...

Основите са 20-30 процента от цената....
Hoвoceлckи написа:
M(art)o написа:
А и тук все да става Рекламен отдел ...
Бъркоча стана пълен!
Не само, че всеки си "предлага" или хвали "добитъка" Все едно сме на Хайван - пазара,
но и в главата на човека е настанал такъв Хаос със сигурност!
Всичко се е изписало вече! Няма какво да се добавя повече според мен!
Нека модераторите да се намесят!
Ми да не става бъркоч и тук и т.н. хората гледат да не пречат :-D
А от евтино, качествено и хубаво можеш да си избереш две опции :wink:
Еха Колеги, благодаря ви за Отговорите :)

- Новоселски, Няма да ми пречите ако направим "Бъркоча" заедно .. Там Цимент, вар, замазки и.тн..
Та колкото е по-голям, толкова по-добре :-D :lol:
Опциите са ясни! :)
- ArturDent , Благодаря ти за пояснението! Снимката е само примерна.
Без въпросните параметри! Та чух - около 200 лв на кв.м2 за работа, дърв. материал.. :?
(Касае се за Сф - шоплука, където мой приятел си е построил с бригада именно такава къща-с дърв. конструкция. )
Все пак - къщите с дърв. конструкции, по-бързо се отопляват, отколкото с монолитните к-ции. (Важна е топлоизолацията и разните др. вати, фибрани и ЕСП-та..)
Тока и ВиК са налице, така и така.. Та "бараката" ще бъде с "готовите" комуникации...
Нещо фирми(бригади) из пловдивско за препоръчване, евентуално да знаеш?
- VLADO66 , тва с мокрите процеси и сроковете си го мислех. Прав си все пак, за което ти Благодаря..!
Нашата цел , на мен и на съпругата ми е -
Именно бързо да приключим с поставянето на оградата и наливането на основите и плочата до края на октомври, тая година.
Да я оставим да се слегне и намести хубаво, все пак терена е с немалка денивелация.
Живот и здраве а, строежа до края на май - юни 2017
Засега - ни предстои преминаването през Портите на Бг Бюрокрацията - ВиК-та, Енерго- менерго там Партиди, още няколко срещи с проектанта ни, Геодезии и разрешителни и много др...
Къде ли бихте ме насочили за сух, читав и сигурен дървен м-ал? Ще направим сравнение м/у цените на материалите и тогава ще го решаваме. Пак ще се допитвам до вас, да ви искам вещите мнения и акъли!
Хубав ден
Поздрави
- Марто
-
-
radius - майстор
Прави сравнения, но мисли в посока за монолитно. Не сме дорасли още за дървени конструкции - нито като обработка на материалите, нито като технология на изграждане. Но ако те влече някой да се учи на обекта ти може да опиташ - пробите ще са от него, грешките за теб.
И тия основи какво ще слягат, няма да са от пластелин.
torbalan - Дървен философ
Започни от проектанта... Иди при някой архитект в Пловдив, седни с него и му обясни какво искаш.

Вземи със себе си всички документи, които вече имаш за къщата...

Аз също мисля, че с дървена конструкция едва ли ще е по-евтино, особено ако ще търсиш изпълнител.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
M(art)o написа:
....
Именно бързо да приключим с поставянето на оградата и наливането на основите и плочата до края на октомври, тая година.
Проект, разрешителни?
p.v.x - майстор
n_a написа:
M(art)o написа:
....
Проект, разрешителни?
M(art)o написа:
Засега - ни предстои преминаването през Портите на Бг Бюрокрацията - ВиК-та, Енерго- менерго там Партиди, още няколко срещи с проектанта ни, Геодезии и разрешителни и много др...

- Марто
-
-
:weedman: :cool: :rolleyes: :lol: И да четеш не можеш... :finga:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Виждаш ги да преминат всичко това до октомври?
p.v.x - майстор
n_a написа:
Виждаш ги да преминат всичко това до октомври?
Стига цапа темите с простотии...Коя си ти , че ще определяш възможностите МУ , от гледна точка на срокове.Не съди за хората , по себе си. :finga:
Последна промяна от p.v.x на вт мар 29, 2016 10:12 am, променено общо 1 път.
ArturDent - Почти Безобиден
M(art)o, само още две неща.
1. Основите - какво ще се слягат и колко време. Ако основите имат нужда от "слягане", значи нещо е сбъркано - геодезия, проект, трамбоване и/или строителство. Кое би гарантирало че 6 месеца, една година ще "слягат" и после ще спрат. Особено като натовариш нагоре с плочи, колони били те и дървени. А мебелите и др...?

2. Не си мисли че дървеното строителство е по-евтино. Ако беше така строителните фирми които работят за печалба щяха да използват него. По света може да излезе по-евтино, но това е там където труда е мноооого по-скъп.
radius - майстор
Държа да отбележа, че геодезия и геология са различни понятия. Знам че го знаете, но в темата се бърка за втори път и следващия пак ще се сбърка...щото думата геодезия е по-популярна от геология.
briko - специалист
torbalan написа:
Започни от проектанта... Иди при някой архитект в Пловдив, седни с него и му обясни какво искаш.

Вземи със себе си всички документи, които вече имаш за къщата...

Аз също мисля, че с дървена конструкция едва ли ще е по-евтино, особено ако ще търсиш изпълнител.
Точно и ясно е мнението на колегата !
Задължително първо при проектанта, там ще разбереш какво можеш да направиш на парцела/ параметри /, след това пак при същия специалист ще разбереш дали бъдещата ти къща ще бъде тип "сглобяема" или монолитна, дали ще се води временна постройка или постоянна. Също така, ако си тръгнал в момента да прекарваш комуникации/ ЕВН ВиК/ към парцела без строителни книжа за бъдещата ти къща ще плащаш още веднъж, защото бъдещите ти проекти трябва да бъдат съгласувани с тези доставчици ЕВН и ВиК. Първо си направи всички проекти с одобренията им и чак тогава търси майстори, бригади и т.н. защото срока е минимум година, година и половина.
Успех :)

Тема "Препоръки за строеж на къща, върху камениста почва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: