Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
chapara - майстор
Я действай и не се помотвай, тука форума е "Направи си сам", от години не е имало по тъпа тема :-D
Гост - специалист
doaiena написа:
Мога да си го измажа не е голяма философия.......... ще си го измажа сам!
Щом можеш ( за което и аз като другите тук силно се съмнявам)- действай, както ти написа Чапара- какво се помотваш и търсиш да намериш някой балък да ти го измаже за 100 лв.?
Читавия фаянсаджия не търси някой да му маже стените и да му прави наклоните на замазката.
Кадърния фаянсаджия държи сам да си направи замазката, а не да оправя бакиите на този, преди него ( най- често изгонен поради некадърност)
doaiena - помощник
Гост написа:
doaiena написа:
Мога да си го измажа не е голяма философия.......... ще си го измажа сам!
Щом можеш ( за което и аз като другите тук силно се съмнявам)- действай, както ти написа Чапара- какво се помотваш и търсиш да намериш някой балък да ти го измаже за 100 лв.?
Читавия фаянсаджия не търси някой да му маже стените и да му прави наклоните на замазката.
Кадърния фаянсаджия държи сам да си направи замазката, а не да оправя бакиите на този, преди него ( най- често изгонен поради некадърност)

Не знам защо си позволяваш да говориш от името на другите, и да решаваш кой какво си мисли, а пък най малко да знаеш аз какво мога или не мога,... ако трябва да съм честен започвам аз да си мисля, че никой тук не може да измаже това помещение,... а другия смях, цитирам те "някой балък да ти го измаже за 100 лв" кой е балъка в този случай, този който ще дойде и ще вземе 100лв за един ден работа или този който люпи семки пред монитора и се мисли за велик мазач/плочкаджия?
Гост - специалист
Позволявам си да изказвам мнение. Не говоря от името на други, просто и други като мен изразиха съмнение относно възможностите ти. Ако можеше- досега да си го направил, а не да търсиш маймуните с кринчето трици.
Какво наистина можеш- няма как да знаем- засега знаем, че можеш да плюеш по форумите и да обиждаш. да не цитирам...
doaiena - помощник
Гост написа:
Позволявам си да изказвам мнение. Не говоря от името на други, просто и други като мен изразиха съмнение относно възможностите ти. Ако можеше- досега да си го направил, а не да търсиш маймуните с кринчето трици.
Какво наистина можеш- няма как да знаем- засега знаем, че можеш да плюеш по форумите и да обиждаш. да не цитирам...
Маймуните и триците и балъците за 100лв ги пуснаха семкаджиите като теб, ако от тук пишещите наистина имаше човек, който може да го направи, щеше да се свърже с мен и да дойде да изкара 70/100лв както се договорим, ама на клавиатурата всички са големи майстори,.. не искам да ти се обяснявам, но пак ще кажа, трябваше ми човек да ми отметне някоя и друга задачка, но явно няма да е от тук пишещите и вече наистина точка по тази тема!
kolcho - специалист
И за какво беше цялата дандания? Някакъв човек пита, ако някой може да му помогне с координатите на специалист - прави го, ако не може - пожелава му успех в търсенето на свестен мазач в разгара на сезона и то за 10 кв, в баня / при най-високи изисквания за качество/ и на добра цена - и толкова! Именно това му желая аз!
Айде, наздраве :partyman:
Гост - специалист
doaiena написа:
ако от тук пишещите наистина имаше човек, който може да го направи, щеше да се свърже с мен и да дойде да изкара 70/100лв
Аз съм на пуканки. Топли-топли от микровълновата и пред клавиатурата ти гледам сеира.
И стига се стиска- приготви повечко от 70 лв. Не стига, че не може сам, ами и скръндза...
ArturDent - Почти Безобиден
doaiena написа:
ArturDent написа:
500 лв.
Ти си човека брат ми дай тел :prayer:
Темата е приключена тук освен лаладжии и семакаджии и други ****джиии няма!
Цената е на квадрат или на час - ти си избираш...
Гост - специалист
Артъре, опомни се! Чорбаджията дава 70 лв. за всичко ( за един ден работа е, казва, ама няма време, човека да си го измаже- зает е)
Hoвoceлckи - майстор
Съмнявам се, че авторът има намерение да даде и 70 лева. Иска отмяна, демек да си върши друга работа. Има логика ако от другата изкарва примерно 140. Ако изкарва такива пари, изобщо не вярвам, че ще си лепи плочките. За последното гарантирам, че не само не е профи, но и няма каквато и да е практика. Достатъчно е и веднъж да е лепил върху хастар мазан от мазач за да бяга като дявол от тамян от тази опция. Изобщо не става дума просто за мазане. Впрочем не се и пердаши, камо ли да се шпаклова :-D
Така, казвам си моето ценообразуване: правя си сметка да изкарам едни 50 лева на ден. Ако ангажимента е различен като време от ден-два - можем да се договорим на часова ставка. Като ако работата е за един час, няма как да се хвана да я свърша за 6,30 лева :) Като видя нещата на място, мога да преценя приблизително за колко време ще се справя. Казуса с тази баня е малко кофти. Искащия не е съвсем наянсно какво трябва да иска. Затова не би могъл да оцени свършеното. Другата крайност е, че няма проблем на идеален хастар да оплеска работата и после да плюе по мазача.
Не си вадя хляба с това. Работя разни неща между основната си професия. Аз считам, че моя труд знания и възможности струват толкова. Далеч съм от намерението да се харесвам на всички.

Тема "Търся майстор за хоросанова мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: