Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
georosi - специалист
Ще сменяш ли прозроци и врати?Мазилка или външна изолация,може и някое камъче доло-на 50см.(примерно)да не ти пръска стените.ако има някоя дъска на чардака (мисля, че така се казва) ги подмени.След това можеш да ги боядисаш с байц и лак или с горяло масло да ги запечата.
ivanovi - напреднал
Ами ще сменям да.Аз си мисля това дето е отпред с винкелите там е предназначено за лятна кухня,мисля да го дам още поне 1,50-2м напред и терасата отгоре също да се даде напред с още 50см.Другото което е няма вътрешна баня и тоалетна ,мислех отзад да пристроя през цяло за баня с тоалетна и останалото до другия край нещо като килер... :? и съответно да бъде и тераса (отзад) за таванската стая като там сложа прозорец и врата......... :? :? :look: :look: :look:
ivanovi - напреднал
Доколкото знам и съм осведомен.....ще трябва първо да направя подпорна стена че има пукнатини по стената и пода на стаята........само че на каква дълбочина трябва да е :?: :?
unclebim - специалист
Понеже минах през основен ремонт на такава стара къща, си позволявам да дам мнение, без да съм професионалист. Всичко изгнило по покрива, дано да са само дъски, трябва да се смени, и да покриеш с каквото решиш, изолация на тавана е желателна. Намери хора, които разбират и имат опит с къщи да прегледат основите и носещата конструкция, посъветвай се с повече такива хора, това е полезно. Тогава взимай решение какви укрепващи и ремонтни работи са необходими. Виж какво е положението с влагата и се замисли за дренаж, ако е необходим. Инсталациите (електро, ВиК) най-вероятно са за смяна, виж как ще решиш въпроса с отходните води. Реши как ще бъде отоплението и подгряването на вода. Според необходимите основни работи по конструкция и инсталации си направи сметка (която винаги не излиза) какво ше ти струват те. Оттам нататък дограми, изолации и всякакви довършителни работи ги добави, за да си наясно, и тогава решавай дали ще се заемаш и кой ще го прави. Но почни с посочените основни и важни неща. Имай предвид, че оправянето на двора също струва пари, време и труд. Това се сещам на първо време. Дано да ти е от полза.
silllveto - Майсторица
tassel написа:
Колони има ли тази къща? :?
Видимо - не :?
crez - майстор
ivanovi написа:
отзад стената на стаята има пукнатина от таванската до долу
Това е лошо. Трябва да се провери основата защо сляга. Има ли мазе от страна на пукнатината? Може да се наложи да се подбива основата допълнителна с бетон в двата ъгъла за да се спре слягането.
ivanovi - напреднал
За колони.....не съм 100% сигурен , :? ........но мисля че има.... :?
ivanovi - напреднал
crez няма мазе и незнам защо се е напукала така ......... :shock: ......но и аз си мисля че ще трябват подпори :?
tassel - специалист
silllveto написа:
tassel написа:
Колони има ли тази къща? :?
Видимо - не :?
И на мен така ми се струва. Освен това, като гледам, тази къща е правена с подръчни материали - тук тухла единичка, там четворка, блокчета итонг и т.н. Май най-добре всичко долу и наново.
crez - майстор
ivanovi написа:
crez няма мазе и незнам защо се е напукала така ......... :shock: ......но и аз си мисля че ще трябват подпори :?
Не подпори. По 50 см. от двете страни се копае до основите и под тях залива се бетон и се получава т.н "пета". Това се прави и в двата ъгъла. Като гледам къщата основите не са по дълбоки от 60-70 см. Предварително обаче трябва да се отстрани причината за слягането. Това може да е сточната вода от покрива да пада близко до основите, възможно е наблизо да има високи подпочвени води които да промиват основата.

Тема "Нашата къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: