Ще сменяш ли прозроци и врати?Мазилка или външна изолация,може и някое камъче доло-на 50см.(примерно)да не ти пръска стените.ако има някоя дъска на чардака (мисля, че така се казва) ги подмени.След това можеш да ги боядисаш с байц и лак или с горяло масло да ги запечата.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
georosi
- специалист
47 мнения в "Нашата къща"
ivanovi
- напреднал
Ами ще сменям да.Аз си мисля това дето е отпред с винкелите там е предназначено за лятна кухня,мисля да го дам още поне 1,50-2м напред и терасата отгоре също да се даде напред с още 50см.Другото което е няма вътрешна баня и тоалетна ,мислех отзад да пристроя през цяло за баня с тоалетна и останалото до другия край нещо като килер...
и съответно да бъде и тераса (отзад) за таванската стая като там сложа прозорец и врата.........

unclebim
- специалист
Понеже минах през основен ремонт на такава стара къща, си позволявам да дам мнение, без да съм професионалист. Всичко изгнило по покрива, дано да са само дъски, трябва да се смени, и да покриеш с каквото решиш, изолация на тавана е желателна. Намери хора, които разбират и имат опит с къщи да прегледат основите и носещата конструкция, посъветвай се с повече такива хора, това е полезно. Тогава взимай решение какви укрепващи и ремонтни работи са необходими. Виж какво е положението с влагата и се замисли за дренаж, ако е необходим. Инсталациите (електро, ВиК) най-вероятно са за смяна, виж как ще решиш въпроса с отходните води. Реши как ще бъде отоплението и подгряването на вода. Според необходимите основни работи по конструкция и инсталации си направи сметка (която винаги не излиза) какво ше ти струват те. Оттам нататък дограми, изолации и всякакви довършителни работи ги добави, за да си наясно, и тогава решавай дали ще се заемаш и кой ще го прави. Но почни с посочените основни и важни неща. Имай предвид, че оправянето на двора също струва пари, време и труд. Това се сещам на първо време. Дано да ти е от полза.
crez
- майстор
ivanovi написа:crez няма мазе и незнам защо се е напукала така .........Не подпори. По 50 см. от двете страни се копае до основите и под тях залива се бетон и се получава т.н "пета". Това се прави и в двата ъгъла. Като гледам къщата основите не са по дълбоки от 60-70 см. Предварително обаче трябва да се отстрани причината за слягането. Това може да е сточната вода от покрива да пада близко до основите, възможно е наблизо да има високи подпочвени води които да промиват основата.......но и аз си мисля че ще трябват подпори
![]()
Тема "Нашата къща" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература