И аз съм за с някои допълнения.
Едно е да помогна на някой да разтовари нещо,да излее плоча,да се шпаклова стена ...друго е да се вдигне цяла кооперация.Ако ще се прави нещо така трябва да е организирано между близки хора или поне взаимно заинтересовани.Бе ако има достатъчно бира участвам и аз(за кръчмите и околностите) 
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Matchless
- специалист
68 мнения в "Искате ли да строим Заедно?"
rulom
- модератор
Не мога да разбера?
Идеята за Жилищна кооперация "от" и "на" "майстори" ли е, или само за строежа да помагат "майстори"
Един човек навремето ми каза че всяка работа (труд) струва нещо....та в тоя ред на мисли....си мисля че безплатния труд ще е лошо изпълнение с цел реклама...
Идеята за Жилищна кооперация "от" и "на" "майстори" ли е, или само за строежа да помагат "майстори"
Един човек навремето ми каза че всяка работа (труд) струва нещо....та в тоя ред на мисли....си мисля че безплатния труд ще е лошо изпълнение с цел реклама...
Master_Kenobi
- V.I.P.
Това тука май е романтично-идиличното ъгълче на форума!
Няма лошо! Малко ми е странно само, че не прочетох и лозунга: "Другари, дайте да дадем!"
Иначе и аз гласувах "против", ама то беше ей така, да видя дали бачка бутончето "не", щото беше на нула тогава. Проверявах системата, де.
Така че бройте нула гласа НЕ до тука.
А сериозно, по темата: То си има специален Закон за жилищностроителните кооперации, който си действа от време оно... Така че нищо ново...
Но ако някой си мисли, че така ще струва по-евтино, ще е по-добре или ще бъде каквото и да е по-..., тц, в грешка е! Дори като знам какво обикновено се случва, се чудя дали да не цъкна още веднъж на "не".
... ...
Опс, ама то не можело пак...
Иначе и аз гласувах "против", ама то беше ей така, да видя дали бачка бутончето "не", щото беше на нула тогава. Проверявах системата, де.
Така че бройте нула гласа НЕ до тука.
А сериозно, по темата: То си има специален Закон за жилищностроителните кооперации, който си действа от време оно... Така че нищо ново...
Но ако някой си мисли, че така ще струва по-евтино, ще е по-добре или ще бъде каквото и да е по-..., тц, в грешка е! Дори като знам какво обикновено се случва, се чудя дали да не цъкна още веднъж на "не".
... ...
Опс, ама то не можело пак...
Iliev Labs
- специалист
И аз гласувах НЕ.
Нямам нищо против ВИЕ да си строите на партия, но аз за себе си, не виждам как ще стане на практика.
Нямам нищо против ВИЕ да си строите на партия, но аз за себе си, не виждам как ще стане на практика.
rumeniak
- специалист
Явно някои хора са ме разбрали погрешно...... Като пиша кооперативно имам в предвид че тук е темата за къщите и всеки си мечтае за свой собствен дом. Идеята е 1 като почне да строи другите които участват в така наречения кооператив да помагат с каквото могат. Ако този на който вече му е пострено и го извикат за друг строеж а той не може би следвало да се откупи по някакъв начин. Аз лично искам да си построя мечтания дом и бих могъл да си направя сам ОВИ ВиК и Електро. Не разбирам от бетони, зидарии дограми покриви и т.н. Надявам се да сте ме разбрали правилно.
ronik
- специалист
rumeniak написа: Идеята е 1 като почне да строи другите които участват в така наречения кооператив да помагат с каквото могат. Ако този на който вече му е пострено и го извикат за друг строеж а той не може би следвало да се откупи по някакъв начин.Ааа, и аз не съм разбрал идеята. Значи събирате се примерно 5 човека, които ще си строят жилища. Започва единия, строите и по някое време започва и друг. И общо взето след няколко години всички започват, като на всеки строежа му е на някакъв(различен) етап. За подобно нещо трябва да вземете няколко неща предвид. Доколкото разбирам строителството ще се извършва извън работно време. Според мен при добра организация и коректност от съдружниците, за 10-20 години ще успеете да завършите всички жилища. Лично за мен, мисълта да се натоваря с допълнителен тежък физически труд за толкова дълъг период и то след работа, ми е крайно неприятна. Разпокъсването на работния процес на къси интервали от време го удължава. Друг проблем е, че "помагат с каквото могат" рано или късно ще доведе до конфликт. Един работи повече, друг по-малко, кой ще пресмята? За ден два можеш да си затвориш очите, но тук говорим за години. Лузунгът на комунизма беше такъв - всеки според възможностите, всекиму според потребностите. Лошо няма при условие, че със съдружниците те свързва безкористна обич и си готов на саможертва, а и те да са готови. Твърдо "не" при тези условия!
svetliopi44
- Чирак...
Аз пък си мислях че е по-просто ...
Аз си правя ВиК то ...колегата идва и ми помага с електрото ... после аз ще му изтупам една баня и така ... за грубата работа приятели много бира и агънце ...
Аз също гласувах ЗА
Аз си правя ВиК то ...колегата идва и ми помага с електрото ... после аз ще му изтупам една баня и така ... за грубата работа приятели много бира и агънце ...
Аз също гласувах ЗА
masterrichi
- специалист
Аз предпочитам навсякаде да си плащам и когато работя да си ми плащат труда,инструменти назаем не ползвам а като ми трябва някой си го купувам.Това с кооперирането може да стане,но еднократно,примерно за наливане на плоча, качване на тухли,но за цяла къща не ми се вярва.Все пак сме в 21 век във финансова криза и всеки храни семейства за да работи някаде без пари само за слава.Но с радост бих помогнал на някой колега,без да ползвам дивиденти от това.
Тема "Искате ли да строим Заедно?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература