• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

Бихте ли участвали в кооператвно строителство

Анкетата завърши на пет май 08, 2009 9:38 am

62%
Да
32
31%
Не
16
8%
Бих искал(а) но нямам време
4

Общо гласове: 52

Matchless - специалист
И аз съм за с някои допълнения.:) Едно е да помогна на някой да разтовари нещо,да излее плоча,да се шпаклова стена ...друго е да се вдигне цяла кооперация.Ако ще се прави нещо така трябва да е организирано между близки хора или поне взаимно заинтересовани.Бе ако има достатъчно бира участвам и аз(за кръчмите и околностите) :)
ronik - специалист
Гласувах с "не", защото по принцип съм за самостоятелна къща, не кооперация. Така, че може да не ми броите гласа.
rulom - модератор
Не мога да разбера?
Идеята за Жилищна кооперация "от" и "на" "майстори" ли е, или само за строежа да помагат "майстори" :?
Един човек навремето ми каза че всяка работа (труд) струва нещо....та в тоя ред на мисли....си мисля че безплатния труд ще е лошо изпълнение с цел реклама...
Master_Kenobi - V.I.P.
Това тука май е романтично-идиличното ъгълче на форума! :-D Няма лошо! Малко ми е странно само, че не прочетох и лозунга: "Другари, дайте да дадем!" :lol:
Иначе и аз гласувах "против", ама то беше ей така, да видя дали бачка бутончето "не", щото беше на нула тогава. Проверявах системата, де. :-D
Така че бройте нула гласа НЕ до тука. :lol:

А сериозно, по темата: То си има специален Закон за жилищностроителните кооперации, който си действа от време оно... Така че нищо ново...
Но ако някой си мисли, че така ще струва по-евтино, ще е по-добре или ще бъде каквото и да е по-..., тц, в грешка е! Дори като знам какво обикновено се случва, се чудя дали да не цъкна още веднъж на "не". :-D
... ...
Опс, ама то не можело пак... :-D
Iliev Labs - специалист
И аз гласувах НЕ.
Нямам нищо против ВИЕ да си строите на партия, но аз за себе си, не виждам как ще стане на практика.
rumeniak - специалист
Явно някои хора са ме разбрали погрешно...... Като пиша кооперативно имам в предвид че тук е темата за къщите и всеки си мечтае за свой собствен дом. Идеята е 1 като почне да строи другите които участват в така наречения кооператив да помагат с каквото могат. Ако този на който вече му е пострено и го извикат за друг строеж а той не може би следвало да се откупи по някакъв начин. Аз лично искам да си построя мечтания дом и бих могъл да си направя сам ОВИ ВиК и Електро. Не разбирам от бетони, зидарии дограми покриви и т.н. Надявам се да сте ме разбрали правилно.
LKK - специалист
Гласувах с Да, защото и аз искам да си построя къща. Нямам нищо против да помогна на колегите по съдба и смятам, че и на мен някой може да ми помогне. Дори и контакта с братята по съдба ще ми е достатъчен.
ronik - специалист
rumeniak написа:
Идеята е 1 като почне да строи другите които участват в така наречения кооператив да помагат с каквото могат. Ако този на който вече му е пострено и го извикат за друг строеж а той не може би следвало да се откупи по някакъв начин.
Ааа, и аз не съм разбрал идеята. Значи събирате се примерно 5 човека, които ще си строят жилища. Започва единия, строите и по някое време започва и друг. И общо взето след няколко години всички започват, като на всеки строежа му е на някакъв(различен) етап. За подобно нещо трябва да вземете няколко неща предвид. Доколкото разбирам строителството ще се извършва извън работно време. Според мен при добра организация и коректност от съдружниците, за 10-20 години ще успеете да завършите всички жилища. Лично за мен, мисълта да се натоваря с допълнителен тежък физически труд за толкова дълъг период и то след работа, ми е крайно неприятна. Разпокъсването на работния процес на къси интервали от време го удължава. Друг проблем е, че "помагат с каквото могат" рано или късно ще доведе до конфликт. Един работи повече, друг по-малко, кой ще пресмята? За ден два можеш да си затвориш очите, но тук говорим за години. Лузунгът на комунизма беше такъв - всеки според възможностите, всекиму според потребностите. Лошо няма при условие, че със съдружниците те свързва безкористна обич и си готов на саможертва, а и те да са готови. Твърдо "не" при тези условия!
svetliopi44 - Чирак...
Аз пък си мислях че е по-просто ...
Аз си правя ВиК то ...колегата идва и ми помага с електрото ... после аз ще му изтупам една баня и така ... за грубата работа приятели много бира и агънце ... :roll:
Аз също гласувах ЗА
masterrichi - специалист
Аз предпочитам навсякаде да си плащам и когато работя да си ми плащат труда,инструменти назаем не ползвам а като ми трябва някой си го купувам.Това с кооперирането може да стане,но еднократно,примерно за наливане на плоча, качване на тухли,но за цяла къща не ми се вярва.Все пак сме в 21 век във финансова криза и всеки храни семейства за да работи някаде без пари само за слава.Но с радост бих помогнал на някой колега,без да ползвам дивиденти от това.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Искате ли да строим Заедно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: