• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Grezinski - специалист
zmeios написа:
Даже не е и реклама това, а си е чиста проба Search Engine Optimization. Надуване пред Гугъл с ключови думи, свързани с покриви, и линкове към сайта на автора.

Че човека иска да докара някой лев и нов клиент - убаво. Всички ядем сирене с пари.

Но не знаех че тук се толерира подобно форумно поведение.
:? леле, само това не се бях сетил.
zmeios - специалист
sasooooooooo написа:
Я раздухай как по-точно става това
Ми то това хич не е подходящата тема, ама съвсем накратко:

Гугъл работи на принципа "ако даден сайт е важен и 'тежък', и има връзки към друг сайт, значи и другия е донякъде тежък и ще излиза по-напред в резултатите". Това разбира се се прави локално - поотделно за всички ключови думи, щото иначе CNN щеше да излиза най-отгоре като питаш за яхния с лук ;)

Форума на направисам е пълнен с т.нар. контент - съдържание - високо посещаван, и като цяло с много висок рейтинг (предполагам) около ключови думи, свързани със строителство, мебелиране и прочее.

Като постваш тонове постинги с добре подбрани ключови думи, и в същата страница присъства линк към друг сайт, при следващите обхождания на Гугъл робота твоят сайт (за релевантните ключови думи) ще започва да изплува ВСЕ ПО-НАГОРЕ.

Сега, сещате се, че това което съм написал по-горе е ужасно, адски пре-опростено. Реално е много по-сложно, а и точните алгоритми са тайна на Гугъл, а и се пренастройват нон-стоп. Но основният принцип се запазва: колкото повече се упоменава (чрез линкове) един сайт върху други 'важни' сайтове, и В КОМПАНИЯТА НА разни ключови думи, толкова по-нагоре изплува сайта при бъдещи търсения по тези думи.

Впрочем... в повечето 'важни' и 'тежки' форуми има просто правило: НИКАКВИ линкове в подписа. По този начин и хиляда пъти да споменеш 'метални керемиди', това не ти вдига SEO рейтинга. Така рязко се намалява склонността на потребителите да натрупат 4900 поста (хихи, имаме тука един юзър такъв), само и само да им излиза по-честичко линка от подписа за ботовете на търсачката.
tetomaster - специалист
Grezinski написа:
И още...
СРАМОТА!!! АМАТЬОРЩИНА!!! Не може така да се монтират метални керемиди. И то от човек който продава същите. Заради такъв монтаж хората се отказват от новите продукти.Егати нещастниците.
perko - специалист
И как се слагат? Питам от интерес, и аз скоро ще сменям покрива и точно към тенекиени керемиди съм се насочил

ПС: сега като се вгледам, сякаш няма дървена скара под керемидите. Защо не е сложена?
Grezinski - специалист
Може! Прочети упътванията за монтаж.
tetomaster - специалист
Какво означава "може"? За да може покрива да си върши предназначението трябва да се спазват всички изисквания независимо какво е покривното покритие. Ако целта е да се продаде материала и после да забравите за клиента то тогава МОЖЕ БЕЗ СКАРА, МОЖЕ БЕЗ ВИНТОВЕ, МОЖЕ БЕЗ СНЕГОЗАДЪРЖАНЕ, МОЖЕ БЕЗ ФОЛИО, МОЖЕ БЕЗ ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ.
Grezinski - специалист
Скатовете са къси и с голям наклон, може без шипки.
На снимките покрива не е завършен, винтове си има където трябва. Мислиш ли че ще си сложа боклук над главата!?
Снегозадържане има само на места, на моя отговорност, заради визията. Фолиото си е там. Топлоизолацията е отдолу.
Защо не се качиш да го видиш като минаваш през ВТ!?

Нещо си заядлив ми се струва. Приятна вечер.
tetomaster - специалист
Grezinski написа:
Скатовете са къси и с голям наклон, може без шипки.
ИМЕНО затова трябва да се сложи СНЕГОЗАДЪРЖАНЕ!!! Тук не става дума за визия, а за безопасност.
На снимките покрива не е завършен, винтове си има където трябва.
Разходната норма на винтовете е 8-10 винта м2
vasilzoin - напреднал
Тука като гледам големи майстори има те за това Линдаб и Тето нямат работа защото са големи разбирачи. :lol: :lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Моята мансарда" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: