• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Svetoslavoff1 - майстор
bulhomes2 написа:
Добре де, и да успее да пробие така - тая профили нали са кухи. Къде ще иде водата? В профила според мен. Ако успее да завре някаква тръбичка в отворите, която и да е плътна на всичкото отгоре съм по-съгласен. Имам няколко "устрела" за пробиване дупки на "тресене" място, но в случая не виждам да стане с никой от тях. Според мен ще му е по-лесно с прорязване отгоре, изваждане на парчето, оформяне на отвор, уплътняване със силикон (даже пак може да се сложи тръбичка) и връщане на парчето на мястото му. Средно крило е - предполагам, че не ползва едната част на профила и е добре интервенцията да се направи там. Ще се личи обаче - няма как...
Средният не е кух(такъв е само вътрешния), а е като външния.Сиреч може да се пробие както съветват колегите по-горе. Предполагам с повече внимание и защита отдолу както предупреди velsi няма да е невъзможно.
VLADO66 - майстор
Не е лошо за всеки случай да пуснеш един нивел-да не се окаже че пробиваш на най-високото :)
bulhomes2 - майстор
Ако не е кух ще стане. Обаче с какво ще го пробие? Мисля си за поялник в изкривена човка...
Svetoslavoff1 - майстор
bulhomes2 написа:
Ако не е кух ще стане. Обаче с какво ще го пробие? Мисля си за поялник в изкривена човка...
Алумин бате :-D През съществуващите отвори на външния профил. Дано са спазили съвета на Владо, като са ги пробивали. Иначе нови :? ама дори и в този случай няма да личи, защото е на ниво под.
bulhomes2 - майстор
Ако беше написал отначало - нямаше да изпадам в тези излишни отклонения...
Svetoslavoff1 - майстор
bulhomes2 написа:
Ако беше написал отначало - нямаше да изпадам в тези излишни отклонения...
Съжалявам :sad: :sad: :sad:
marmoz - специалист
Svetoslavoff1 написа:
Средният не е кух(такъв е само вътрешния), а е като външния
Да доколкото видях може и да е кух като външният :) Да даде вида на профила колегата...
http://weissprofil.bg/?menu=products&id=11
тук е кух например за троина релса :)
Svetoslavoff1 - майстор
marmoz написа:
Svetoslavoff1 написа:
Средният не е кух(такъв е само вътрешния), а е като външния
Да доколкото видях може и да е кух като външният :) Да даде вида на профила колегата...
http://weissprofil.bg/?menu=products&id=11
тук е кух например за троина релса :)
Ето една нескопосана скица на профила, сори не приема някои разширения. С две думи: вътрешния е кух П образен, другите два са единични, външния има пробити отвори за оттичане(виждат се на снимките), през тях ще пробвам да пробия средния като отчитам препоръките на колегите.
Svetoslavoff1 - майстор
С благодарности за споделеното от колегите!
Докладвам за резултата, ако някой има подобен проблем.
Вече няколко проливни с насрещен вятър дъждове бяха отразени добре.
Надявам се и силикона по ъглите да изтрае поне няколко години, уж е за външно приложение.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с тройна плъзгаща дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: