Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Christo - майстор
Може да не съм прав, но да кажа какво ме смущава при Хьорман. Немско качество , ала бала. Приемаме поръчки и за нестандартни размери, изпълняваме в кратък срок... Да не би немското качество да се твори нейде около София :lol:, пък цените прилични.
VLADO66 - майстор
Не можеш ли сегашната да я прогониш и да сложиш уплътнения?Отвътре може да се сложи една греда с дистанционно или с RFID
Фитилчо - майстор
Отиди си направи ламаринена врата, да я сгънат на абкант, отгоре я облечи с дърво каквото пожелаеш.
Момента с дървото е по скоро важен, освен като визия и за да не ти тече вода по задната страна на вратата от температурните амплитуди, защото метала си е термомост!...
radius - майстор
И защо точно входната врата трябва да е подсилена, като крадеца ще си влезе откъдето си поиска? Просто за къща, няма никакъв смисъл от усилена врата, след като в съседство има няколко обикновени прозореца. Освен ако случая не е някакъв частен.
росен - напреднал
Christo написа:
Значи китайските от 200-300 лева отпадат изобщо.. Визията...Изцяло метална, някаква шумо и топло изолация, стабилна брава(може би две, знам ли?), три странно заключване, имитация на дърво примерно. То е ясно, че непробиваеми врати няма. В момента вратата е дъбова, 100Х210 сантиметра, пет сантиметрова дебелина но както всички знаете в класическото дърводелско изпълнение в областта на бравата дървото е отслабено много и му трябва по-силен шут или нещо такова и сме вътре. Никакви уплътнения между касата и вратата. От долу няма праг. Вее като за световно. За пръв път чувам за магазин "Метал". Някакви координати? Приемам всякакви съ
вети. То е ясно, че накрая инвеститорът ще реши. Плаша се от "парите дадени, пък резултат никакъв"
мета
Магазин метал знам във варна намирасе пз близо до зградата"кораба"или миг маркет
росен - напреднал
Така сееееега да изкажа общото си мнение за вратите като дърводелец така метална врата се разбива за максимум минута моя дъбова врата от скъпия ми модел 80 %неразрушима незапалима същосамоче да одбележа вратата е дебела 6.5см :tonqe: а и има и метал в нея
Фитилчо - майстор
росен написа:
Така сееееега да изкажа общото си мнение за вратите като дърводелец така метална врата се разбива за максимум минута моя дъбова врата от скъпия ми модел 80 %неразрушима незапалима същосамоче да одбележа вратата е дебела 6.5см :tonqe: а и има и метал в нея

Това е несериозно ....
Аз ще ти направя една от 2.5 ламарина и ще те викна да я разбиеш з аминута :lol:
Christo - майстор
Нека не противопоставяме ламарината на дървото. Аз написах "метална", защото мястото е западно изложение, лятно време вратата се пече цял след обяд. Колко градуса става, не съм мерил, но за 50 години от точността на сглобките не е останало и помен. Зимно време пък си става доста студено. Материалът е бил качествен дъб, но лепено с туткал, после ленен безир, после някакви лакове, каквито имало едно време и така...Давам си сметка, че хубавата врата е скъпа. Ако е от дърво, то трябва да е добре обработено, така че да е устойчиво на атмосферните промени, трябва да е и красиво, всеки ден ще минавам покрай нея. Това значи импрегниране/лакиране с читави материали. Уплътненията са задължителни и трябва да са предвидени конструктивно или във вратата, или в касата, или и в двете. Купени самозалепващи се боклучета просто са извън дискусията. Трябва и праг. Същото може да се каже и за металните врати. Залепено фолио от външната страна колко ще трае? Една зима и едно лято. Ми къде ще обезмаслим вратата 100Х210 преди да я боядисаме? От къде ще доставим ламарина по-дълга от 2 метра? Ако правим врати серийно, ясно, на рулони, ами ако е една, както в моя случай? С какво изобщо ще я боядисаме? Ще има и проблем с топло изолацията. Как ще я постигнем? Изобщо това е работа за добре оборудвана работилница минимум, била тя дърводелска или за металообработка. Майсторлъкът се подразбира, както и изискваната точност на изработката. Подразбира се и че конструкцията е добре обмислена предварително. Ясно е, че всяка врата може да бъде разбита. Къщата все пак не е в гората. Ако някакви хора дойдат с чукове, машини и т.н. и вземат да дънят по вратата, все някой ще ги види от комшиите. И сега, като има вероятност все пак вратата да бъде разбита, да сложим завеса вместо нея или по-голям камък на входа?
Фитилчо - майстор
Така описано си за врата от Солид/Ергон/Транспрогрес.

Не епроблем за 2.10 ламарина, има такава
vsterev - специалист
Има хубави врати немски на Horemann на промоционални цени за около 1000 лв. и са точно за къщи и вили. Аз имам такава и съм доволен.

Тема "Входна врата на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: