• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
LazarGanev - "Велик майстор"
Бе за умишлен палеж съм съгласен, макар че човек като е решил... Ама с мълнията обикновено има обилен дъжд :)
шоп - майстор
LazarGanev, не го пожелавам на никого, но в практиката си имам много случай на пожари причинени от мълнии.

Може би една мълониезащита ще елиминира този проблем, без значение керамика, бетон, битум или метал.
LazarGanev - "Велик майстор"
Тя мълниезащитата е задължителна, доколкото знам. Нека някой да каже как стои въпроса с мълниите и металните кереди - не е ли по-зле, или е по-добре? А не служат ли като екранировка на GSM?
theagent - специалист
LazarGanev написа:
... Нека някой да каже как стои въпроса с мълниите и металните кереди - не е ли по-зле, или е по-добре? ...
Не мисля, че има някакво значение. Един куп сгради във високите части на планините, където мълниите не са рядкост, са с ламаринени покриви ...
Вадим Владимиров - специалист
Marinchi написа:
Здравейте, предстои ни построяването на еднофамилна къща и сме изправени пред голямата дилема с какво покритие да реализираме скатния покрив.
Продължавам да изчитам десетки статии за керамични, биумни, бетонени, железни и други видове керемиди.
Ще помоля всички компетентни по темата да изразят мнение :)
За сега известните са че скатния покрив ще е от дървена конструкция проектиран за натоварване с керамични керемиди.
Аз клоня към битумни керемиди заради следните неща (ниска фира, по-ниска цена, по-лесно изпълнение).
Това е моето мнение получено от изчитане на статии, Ще се радвам някой, който е изпълнявал различни видове покривни кострукции да даде мнение, цени и т.н.
Тук дъвчим въпроса с покривите.
agro - специалист
Вадим Владимиров написа:
Тук дъвчим въпроса с покривите.
Гледам там по-скоро като конструкции го даваш, беше ми много полезно. А керемиди съм си харесал полимерно-пясъчни /пластмасови/. По-леки и супер здрави са, не са скъпи, само не знам колко са трайни. На 8 години съм ги виждал, не са мръднали. Който знае нещо повече, да казва.
Ако аз покривам, то предпочитам да си направя основата съм. За полимерните нищо не мога да кажа, не съм работил с тях. Виждал съм ги при колеги, но честно да ти кажа не бих ги препоръчал никому. Всички керемиди се захващат с винтове към скарат. Представи си някоя керемида, която е близо до улука да се компрометира. За де се подмени една керемида, сигурно ще се развиват доста други.
radius - майстор
Аз съм с Тондах Танго + голямоформатна керемида, която не е от завода в Македония ( което би трябвало да е плюс). Засега (4г.) съм доволен, много са здрави и прави ( за разлика от един друг Тондах който гледах наскоро). И не са по-леки от Брамака, даже обратно.
koveslav написа:
Моят покрив е с керамични български керемиди и е на 40 години.До сега веднъж сме сменяли улуци и два пъти обшивки на комините и крайната обшивка към калкана.Чак сега може да се каже,че вече ще плануваме основна подмяна на всички керемиди и капаци.Т.е.-до сега проблемите са все в металните детайли.Ако трябва да отложа ремонта по някаква причина,пак мога да пусна майсторите пак да го претърсят и да закърпя положението за още няколко години.
В строителството баща ми и дядо ми са ме научили че истината е в местната традиция.Нещата се правят така,както местния климат го налага и са изпитани от времето-трябва да имаме стрехи на покривите,трябва да имаме стабилни мазилки,трябва покрива да е с негоримо покритие и по възможност керамичен.....
Наблюдавам ремонти на новопостроени сгради на по 5,10,15 години и все "майсторите са виновни".На мен ми се струва,че проблемите винаги са в неподходящите за нашия климат(имаме много големи температурни амплитуди) материали и нови моди в строителството.
Ако я има старата българска керемида,аз пак бих заложил на нея и със сигурност следващия ремонт щеше да е след мен.Но сега сме пред същата дилема като автора на темата,защото на пазара е само модерното,но недоказано още във времето.......
Явно не си проучил пазара достатъчно. :)
Marinchi - напреднал
След гръмотевичната буря, която се развилня в събота с/у неделя жената и дума не иска да чуе за метални керемиди. Каза, че всички гръмотевици щели да паднат в/у нашия покрив. Сега ще търся доводи да я оборя [-o<
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Скатен покрив избор на покритие (видове керемиди)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: