• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivouz - специалист
Съгласен съм с Christo че така проектиран покрива не може да опази терасата и входа на къщата!
iva6ki - специалист
Аз като малко неразбиращ да питам в тази кухня само от отвън ли се влиза ,че нещо друга врата не видях :?
dadko - майстор
Няма врата- към дневната е отворено и се минава покрай телевизора
kistbam - специалист
dadko написа:
Няма врата- към дневната е отворено и се минава покрай телевизора
Точно така.

А верандата със сигурност ще има някакъв заслон, но не знам дали ще е твърд (с керемиди) или нещо подвижно като тента. Притесненията от твърд заслон са ми дали няма да се затъмни много хола. Затова и не заложихме нищо в проекта.
А за входната врата ми се ще да видя как ще е като се построи къщата и ако не съм доволен ще достроя някакъв навес.
iva6ki - специалист
Направете го с метална конструкция и поликарбонат с наклон като за керемиди да не задържа сняг :wink:
kistbam - специалист
Здравейте. Вече имаме изкоп за основите и майсторите навързват арматурата за тях.
Трябва да вкараме тръби за права и обратна вода. За обратната лесно, там налягане няма и връзките са стабилни.
Питането ми е за правата вода.
1.Бърза връзка с коляно:
Изображение
или
2.Лепене с машинка
Изображение
Кое е по-надеждно, защото там е единственото място, където няма да мога да проверя системата преди да я зазидам/заровя.
egomen66 - майстор
Не може ли да се заложи непрекъсната тръба? Моята я заложих на дълбочина един метър с обща дължина 70 метра до оградата на имота , където ми е водомерната шахта. Като канала от един метър пропада преди основите под тях и се спазва дъгата на тръбата. В същия канал пуснах и токовия кабел .Първо тръбата за вода - 30 см пръст и отгоре токовия кабел.Над токовия кабел отново 20 см пръст и жълта лента. Дали е правилно времето ще покаже. #-o

Прикачен файл

20150710_122202.jpg
kistbam - специалист
egomen66 написа:
Не може ли да се заложи непрекъсната тръба? Моята я заложих на дълбочина един метър с обща дължина 70 метра до оградата на имота , където ми е водомерната шахта. Като канала от един метър пропада преди основите под тях и се спазва дъгата на тръбата. В същия канал пуснах и токовия кабел .Първо тръбата за вода - 30 см пръст и отгоре токовия кабел.Над токовия кабел отново 20 см пръст и жълта лента. Дали е правилно времето ще покаже. #-o
По този начин тръбата не седи ли под голямо напрежение, след като е извита?
На мен това са ми съображенията. Иначе без връзка си е най-добре, съгласен съм.
egomen66 - майстор
Тръбата ми беше на руло. Като я разпънеш няма проблеми.Но ние запазихме дъгата на началната витка от рулото , за да минем под основите- затова съм писал че там копахме по радиуса на дъгата , като хубаво я уплътнихме с пръст. :) Изчакай и други мнения от колегите :rock:
Фитилчо - майстор
Егомен, правилно си постъпил.
Колкото по малко снадки, толкова по малко притеснения.
Тия сглобки, се дърбар на една гума и конус. Като замине гумата .... какво става

И аз съм със снадки, нямаше как при мен, възможно най малко, но ги има
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15

Тема "Съвети при строеж на къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: