argonavt написа:vatan, от въпросите ти , а и от други теми , виждам че имаш наистина намерение да строиш. Аз ще отговоря на въпросите ти , въпреки че ще привлека върху себе си упреците на колеги.(не е сигурноКолега, извинявай,че ползвах поста ти, но ме домързя да пиша.)
![]()
Проектирането за дървена конструкция е на същата цена както и стоманобетонна конструкция(съгласен). В твоя случай , понеже сградата е малка , сигурно ще е малко по-висока цената(Съгласен). Дървения материал може и да минава през сушилня (всъщност-задължително!).Импрегнирането може да стане и на обекта( но е по-добре веднага след като излезе от сушилнята и ако нямате автоклав подръка, то поне във вана!). Къщата може да стъпи и на пети(съгласен) , може и върху плоча(съгласен). В единия случай ще имаш подов гредоред , в другия плоча. Скрепителните средства може да са пирони , може и винтове(както и една цяла гама от обков, който в България рядко се среща). Аз съм фен на пироните и не използвам планки(аз не, но това не означава, че резултата на Аргонавт е лош).