• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n.nikoloff - специалист
argonavt написа:
vatan, от въпросите ти , а и от други теми , виждам че имаш наистина намерение да строиш. Аз ще отговоря на въпросите ти , въпреки че ще привлека върху себе си упреците на колеги.(не е сигурно:wink: ) :)

Проектирането за дървена конструкция е на същата цена както и стоманобетонна конструкция(съгласен). В твоя случай , понеже сградата е малка , сигурно ще е малко по-висока цената(Съгласен). Дървения материал може и да минава през сушилня (всъщност-задължително!). :) Импрегнирането може да стане и на обекта( но е по-добре веднага след като излезе от сушилнята и ако нямате автоклав подръка, то поне във вана!). Къщата може да стъпи и на пети(съгласен) , може и върху плоча(съгласен). В единия случай ще имаш подов гредоред , в другия плоча. Скрепителните средства може да са пирони , може и винтове(както и една цяла гама от обков, който в България рядко се среща). Аз съм фен на пироните и не използвам планки(аз не, но това не означава, че резултата на Аргонавт е лош).
Колега, извинявай,че ползвах поста ти, но ме домързя да пиша.
argonavt - специалист
Аз в първия момент помислих , че съм написал някоя дума с “Й“ в края , но после видях , че това са “пчелички“ . :wink:
schuldiner - майстор
Николов, пусни, ако не те затруднява, някоя снимка на видими връзки с планки (или друг обков). Единствената причина да ги избягвам, е че са ужасно грозни традиционните (и се налага да фрезовам детайла, да слагам планката и после да я крия - безумие!). Дай нещо красиво, знам че имаш!

ПП За цената не питам, но ако не е толкова страшна - кажи и нея...
n.nikoloff - специалист
schuldiner написа:
Николов, пусни, ако не те затруднява, някоя снимка на видими връзки с планки (или друг обков). Единствената причина да ги избягвам, е че са ужасно грозни традиционните (и се налага да фрезовам детайла, да слагам планката и после да я крия - безумие!). Дай нещо красиво, знам че имаш!

ПП За цената не питам, но ако не е толкова страшна - кажи и нея...
Същата работа. Никой не внася на пазара такива обкови и се налага по разни работилници да си ги правим. От 11 месеца кандардисвам един европейски производител да ми ги праща с куиер - и това не става. Никой не смята България за потеnциален пазар даже, че да има интерес. Иначе ще пусна една-две снимки как се справят хората, ама засега ги нямам в ръцете си тези обкови.

Изображение

Изображение

Изображение
schuldiner - майстор
Един приятел правеше от ковано желязо, но се отказа, щото май само аз ги харесвах (ако пусна снимки, ще направя реклама на новия железар, а не искам, понеже той пък предпочита машинната обработка).
Твоята сглобка е някакво съвършенство и перфекционизъм... Чак толкова... няма кой да ми го плати. А и не всичко от мебелното дърводелство е приложимо в конструкциите (завиждам, затуй така говоря). В крайна сметка клиентът трябва да избере. Ясно, че ти си много по-добър в убеждаването...

ПП (Abu)
vatan - помощник
Като планки имах предвид това http://www.nortop.com/downloads/planki.pdf

и затова се учудих, като пишете, че не се внасят. Наистина смятам скоро да правя бунгало, и то основно сам. Въпреки че това не ми е професията, открих че строителството ми доставя удоволствие.

Благодаря на всички за мненията! Предполагам, че ще се появят нови въпроси. Ако като почна, ще пускам снимки.
n.nikoloff - специалист
Това са обковите на европейския производител, който всъщност е една семейна работилница. И аз завиждам, че не мога (засега) да ги ползвам, ама имам увереност, че скоро ще имам в ръцете си поне мостри. Уникалното е, че с много малка гама покрива широк периметър от възможности. Засега дори и намек не иска да ми прави за цената. Всъщност има си и съответния патент за тези сглобки и си ги произвежда само той. А дотогава някои ключови сглобки ги правим едва ли не hand-made. Хубавото е, че не вървят много количества.
n.nikoloff - специалист
vatan написа:
Като планки имах предвид това http://www.nortop.com/downloads/planki.pdf

и затова се учудих, като пишете, че не се внасят. Наистина смятам скоро да правя бунгало, и то основно сам. Въпреки че това не ми е професията, открих че строителството ми доставя удоволствие.

Благодаря на всички за мненията! Предполагам, че ще се появят нови въпроси. Ако като почна, ще пускам снимки.
Въпреки, че от Нортоп се стремят да имат по-голямо разнообразие то пазара не им позволява да го правят. Ето един производител, който е на пазар, който му позволява да има гама, която покрива абсолютно всичко - http://www.strongtie.com/
mitaka_vk - специалист
Скоро гледах от тези планки които нортоп предлагат, мисля че Практикер бяха. Цената беше около 15 лв бройката.
argonavt - специалист
vatan, сподели малко повече , ако не е тайна. Как си представяш бунгалото , какво стана със сушилнята , ще ползваш ли планки и друго каквото се сетиш. Тове ще е интересно и на други. :)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Дървено-скелетна или метална къща НАПРАВИ СИ САМ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: