Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
За тухлите Виенербергер съм чул и аз само хубави работи, но май доста по-скъпо излиза. Май българските на Бутово са оптималнаи като цена качество. Благодаря за снимките, tangarov, ще ги имам предвид при хидроизолацията. :yawinkle:
За бетон под Б-20 не си и помисляй,от близо две години сам в Полша и работя в строителна фирма и тук стандарта е минимум б-20 като даже всички поръчват за основи и плочи Б-25.А за поротерма само хубави отзиви сам чувал и ми се стува че е по добро решение от която и да било българка тухла.Верно може и да излезе по скъпо но поне е качествено
FMaster - специалист
Освен всичко писано до тук, направи си една геодезия, след която точния дренаж и отводняване на основите. Успех!
професионал - специалист
Последния обект който завърших беше със Б 25 с добавка за водоплътност-всички бетони от мазето до покрива-страхотен бетон!!!Няма течове в мазето(само 2-3 ръце битумен грунд за хидроизолация),няма шупли по стените и колоните,няма ощърбени ъгли-просто супер! :partyman:
boltik - специалист
Да не пускам нова тема,изкам да покажа на какво натоварване издържат тухлите Поротерм,когато са с дупките нагоре.А това доло навитото на роло е шината,която се закопава около къщатата за гръмотвода и заземяването на таблото(жълто зеления кабел)

Прикачен файл

PIMG0218.JPG
jekasus - майстор
boltik написа:
Да не пускам нова тема,изкам да покажа на какво натоварване издържат тухлите Поротерм,когато са с дупките нагоре.А това доло навитото на роло е шината,която се закопава около къщатата за гръмотвода и заземяването на таблото(жълто зеления кабел)
Там в Чехия да сте чували за хюнебеци? Че мяза на строителство в някоя циганска махала.
леля от село - специалист
Момчета, чета, чета е се чудя... Хубаво се съветвате. На първа страница австрийските тухли са супер. Ама ми се ще да ви питам нещо. Нямате ли си спецификации в документацията за къщите? Тези работи са упоменати в отделните папки. Специално за бетон и къде с какъв да се изпълни е в папката с количествените сметки по част структура. Там са упоменати и количествата изкопен материал- колко и къде механизирано и колко и къде ръчно. Това всичко се събира от архитекта ви- той си възлага задачи на екип от хора, с които работи, събира папките, носи ги за одобряване, дава ви всичко готово.
Някой пише нещо си за геодезия. Не знам дали е строил, но геодезическо заснемане се прави в началото, когато се дава строителна линия, за да се определят точките, надморска височина и т.н. Прави се и накрая за акт 16, като се отразяват постройките и дали съвпадат с разрешеното ви. Да не би да има в предвид една друга папка с вертикалната планировка?
Браво за ентусиазма. Дано имате повечко време, за да сте на обекта, че като я няма котката и мишките много се разиграват. А и все нещо изпуснато от авторския колектив се намира.

Тема "Хидроизолация на основи на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: