Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
До 1 седмица няма да мога ( не са в мен снимките), но то няма и какво да се види на снимка. По скоро, ако не ти е ясно нещо питай.
shaxa - напреднал
Как си направил наклоните и с каква дебелина стана замазката.
radius - майстор
В тази част стана не както ми се искаше. Има едно било по средата и към двете страни се оттича, все едно двускатен покрив . Също и наклон от къщата навън.
Дебелини :x като се почне от минимум 4см и се сложи 1.5-2% наклон, в най-високата част стана 15-17 см.
Прикачен файл:
гар.JPG
гар.JPG (13.01 KиБ) Видяна 1799 пъти
Трябваше да го направя с полистиролбетон, но за следващата къща ще зная, хем по-леко, хем изолира.
shaxa - напреднал
Не е ли по удачно да се направи плочата под наклон, да се избегнат дебелите замазки.

Прикачен файл

garazh.jpg
garazh.jpg (19.14 KиБ) Видяна 1745 пъти
shaxa - напреднал
radius написа:
Трябваше да го направя с полистиролбетон, но за следващата къща ще зная, хем по-леко, хем изолира.
Може ли да ми кажеш рецепта за направата на полистиролбетон.
radius - майстор
Ooo тази рецепта е тайна и се предава само от баща на син. :lol:
Майтапче, но не я знам. Мисля че е писано във форума по темата, може би gechev може да помогне.
Запомнил съм, че е тънкост да уцелиш смесването, така че да е равномерно и да не се утаява.
BLUEPUPIL - майстор
radius написа:
Може ли някой да ми каже приблизителна цена на железобетонна плоча 50 кв. м. , 12 см дебела. Това е 6 кубика обем, но колко е като материални, труд и др., не мога да открия по разни теми.
За 12см. плоча ти трябва ст. бет. греда, която разполвява помещението (със или без средна колона под нея). Иначе при тези над 6м. плочата ще трябва да е мин. 18см., иначе ще провисне. Слагай HEA греда и пей сърце.
radius - майстор
Аз го направих отдавна, но нека да послужи съвета на някой друг. При мен нямаше 6м, тъй като приблизително по средата имам колона (която е ъгъл на работилничката и не е стърчаща в нищото).
prascho - майстор
На мен ми допада варианта на "Teto..". Но ако имаш хол на втория етаж, който е с излаз към гаража хоризонталната плоча е по-функционална. Може да се изгради като една градинска тераса - с насаждения и всичките мурафети.

П.П. Да ви питам....От северната страна имаме част от старата къща, която фигурира в кадастъра. Ако я разваля и направя нещо подобно като Радиус - гараж с допълнително складово помещение повдигнато на дървена конструкция трябва ли да се узаконявам?

Тема "Избор на покрив за гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: