• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mitron - специалист
Благодаря за разяснението и чертежите сега покривът на къщата е четирискатен а аз искам да го направя двускатен при него май няма да имам ''маии'' правилно ли съм разбрал или граша
Tsilkov - майстор
Правилно си разбрал - ще имаш само едно било.
Вадим Владимиров - специалист
Грешиш и то доста! Покрива ти е 6-скатен. Но както искаш си го прави. Тук гледам ония "оптимизатор" пак ръси мозък по асфалта. Долните летви се казват "контра летви". Въпроса е следния. Ако сложиш на покрив с площ 100м2 един читав "VELUX", с колко ще се оскъпи квадратния метър на покрива? Ами, ако са 2. Ако комините са ти разчупени и са 2-3? Как смятаме? Ако трябва нови комини да зидаме? Или печелим клиента, а после докато му е отворен покрива почваме да го доим! Да,ПРЕДПРИЕМАЧ съм! Плащам си данъците, осигуровките. Ако щеш вярвай, дори и данък "печалба" плащам. Плащам си и счетоводство. Работя с най-големите в бранша. Било от към доставки, било от към материали, било от към инструменти, та дори и от към счетоводство. И защото насреща получавам КАЧЕСТВО. Единствения проблем, който изпитвам в момента е свързан с човешкия фактор. Но и това ще се реши. И затова тук, в този форум помагам с каквото мога, било със съвет, било със снимка, било със консултация на място. И всичко безвъзмездно. А ти, "плъх офисен", си чешеш пръстите по клавиатурата и ръсиш мозък.
Малко се отвлякох от темата.
Колега "mitron", трябва да направиш следното.
1. Демонтаж на старите керемиди, старата дървена конструкция.
2. Задължително изливане на стомано-бетонен пояс с армиране.
3. Понеже къщата е стара, провери и гредореда, защото има вероятност поповете да стъпват на някои от гредите. При наличие на изгнили, смени ги.
4. По принцип, многоскатните покриви са по-красиви, но по-трудни за изпълнение. В твоя случай конфигурацията на покрива е най-удачна. Малко е сложно, но не е кой знае какво.
5. Дървения материал е хубаво да се импрегнира. Препоръчително, дори бих казал, задължително плътната дъсчена обшивка да се направи от чисти, сухи дъски вместо от OSB.
6.Улуците, хубаво е да са метални.Препоръчвам безшевни, с полиестерно покритие. Но разлика в цената спрямо поцинкованите е 25-30%.
7. Обшивките да са от същата ламарина с полиестерно покритие. Имаш само улами и обшивки на комина(те).
8. Задължително използвай сухия монтаж на капаците. Осигурява безпроблемно оттичане на водата.
Накрая удари чертата и сподели тук колко ти излезе цената на покрива. А докато ремонтираш завали дъжд, какво ще правиш? Или разходите от намокрянето не са значителни.
ianis-build - напреднал
Извинявам се за объркването, но то произлиза от това, че помолих секретарката да направи чертежите (като и обясних кое какво е) и да ги пусне но е объркала. Ще се свържа с нея да го поправи.

И аз плащам осигуровки и данък печалба, но се качвам на покрива и работя, а не печеля пари докато лежа в някой офис и си щракам с пръсти и въпреки това прибираш по голямата част от печалбата, докато някой си скъсва г..а да ти върши цялата работа и взима жълти стотинки.
8180 - майстор
Колеги професионалисти,
Карайте по темата, моля.
Организацията на фирмите си преместете на лични, както си му реда.
Ако има затруднение за смяна на картинките - сигнализирайте, за помощ.
Аз каквото трябва го казах. Наред са другите професионалисти!
mitron - специалист
Здравейте майстори,съфорумци и колеги тъй като усещам някакво напрежение надявам се не по моя вина с моя проблем почвам отначало и моля за съвет и препоръки.Както се вижда от снимките къщата е стара и в момента е на гредоред аз искам да го махна съответно и покрива и да се направи стоманобетонна плоча.Тази плоча трябва да се държи на нещо съответно колони които почват от основите на къщата 3 вече имам от задната страна когато правихме хидроизолацията замислил съм поне още 4(това е мое мнение а не на специалист конструктор).Въпроса тук ми е мога ли без да бутам етажа да ги внедря към къщата чрез пояси или трегери(не знам как се казва) помежду тях като се има на предвид че между етажа и да го наречем мазето има плоча? Като се направи и последната плоча вече на нея да се направи двускатен покрив както си му е реда и ми се ще аз да си го направа щото съм му мераклия, а пък и по евтино ще ми излезе(караме вараме все до хартийките опираме)За двускатния покрив който съм намислил или поне от това което съм разбрал май ще имам една ''маия'' и една ''улама'' която ''улама'' не знам как се прави как да я пусна по ниско от ребрата :?:
А за какво ти е тази плоча!
Ще стигнем и по-нататък
mitron - специалист
По този начин ще укрепя къщата искам да имам в бъдеще 2 етаж но за сега ще се задоволя с тавански стаи а и с плочата къщата има завършен вид
Не си за тук, а за конструктор.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Ремонт на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: