Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
VLADO66 - майстор
То има и сгъваеми къщи http://mobilehomes.bg/index.php/bg/sgyvaemi-kashti -могат да кацнат на единични фундаментчета.За да е преместваем един обект трябва да е сертифициран и да има фабричен номер.
atanasov2004 написа:
Става :) изгубих координатите на един познат, който работеше точно това-малки къщи и вили. Разгърнато едноетажно
строителство тип : малка кухня,баня с тоалетна, хол,спално работеше на 130евро, квадратен метър до шпакловка.
В тази цена е материала и труда му. Плащаше и на един помощник. Но работи на "сиво" :-D , няма фактури и не дава
документи. Материалите си ги пазарува без ДДС :-D и на пазарлък...За 11000лв, по мои сметки е към 42 м2.....
В тази цена не влизат разрешителни за строеж,план,скици и документация...Ако си сръчен и ги разбираш нещата ще
си стане малка вила :) Ако успея да се свържа с човека ще ти дам координати...
Здравейте! Ще може ли ако намерите телефона на вашия колега и аз да се възползвам от него. :) Благодаря предварително! Става въпрос за същия случай. Просто при мен 46 м2 вила.
EnergySolutions - напреднал
bachkov написа:
Здравейте. Имаме дворно място на село, на което искаме да си посторим вила. Можем да отделим най-много 11 000 лева и затова просто исках да ви попитам дали това е възможно.

Представям си да е едно помещение, не по-голямо от 30 квадратни метра, за да може да се използва денем като дневна и вечер като спалня, като само тоалетната да е в отделна стая.

Понеже най-евтините оферти на дървените къщи са по 8-9 хиляди лева без фундамента, има ли някакви тънкости, за да излезе строежът по-евтин?

Например по-големи или по-малки прозорци, материал, който да е по-евтин от дървения и т.н.

Всякакви съвети в тази посока биха ми били от полза. :)
Не искам да те разочаровам, но за 11 000 лв ...

Аз си правя ремонт вкъщи, като сам работя, ползвам отстъпки за материали и т.н. и до момента съм надхвърлил 10 000.

Все пак може да опиташ, но недей да пестиш от качествените материали, особено ако правиш дървена къща. Дървото, като съхне се изкривява. Ако вземеш евтин материал, после ще имаш големи главоболия.
Иначе най-евтиния вариант ти е дървена конструкция. Отвън OSB плоскости от вътре гипскартон, а между тях перлит.
Това е като съвет от мен. Успех в начинанието!
iva6ki - специалист
Тя цената по горе не е до ключ а само фундамент стени врати и инсталации, облицовки и настилки не включва. :wink:

Тема "Как мога да построя вилна къща за най-малко средства?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: