• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
EDI - майстор
За САДОЛИН не знам, не съм работил с него.На ЛАКПРОМ, пак преди години ползвах еднокомпонентния полиуретанов лак за паркет ЛУРЕТАН-УР 201, бива.Имат и мебелен, ама не знам как е.Аз от години си ползвам лаковете на ДУФА /на водна основа/ и все още съм доволен от тях.И те минаха преди няколко години на доставки от завода в УКРАЙНА, ама качеството си е добро.И за външна работа, задължително вземайте от тонираните лакове, безцветните не издържат вън като хората, не знам защо.Сигурно още се намират хубави лакове, ама явно вече не можеш да си сигурен в нищо.Скоро гледах някаква гама румънски лакове и бои, казват, че били хубави, но не съм ги ползвал.
boqnkov - специалист
Ами това с лака вече е минало, защото челните дъски са наковани. Какъвто е такъв. Все пак мисля, че е по - добре от нищо... :) козирката е с размери 2/1 м т.е. по 50 см от края на вратата. Размера на площадката смятам да е 100 / 130см. Добре ли е? Идеята е водата от скатовете на козирката да пада на 2рото стъпало на стълбите. В момента имам просто цокъл с отвор за врата над която има козирка без улуци. Майсторите ми казаха да мисля стълбите, защото скоро ще им идва реда. Мога ли да сложа фибран по цокъла и да ги отделя от него за да прекъсна термомоста (ако да - колко)? Не ми се обличат и стълби с фибран. :? Смятам стълбите да ги сваля с 4см. и нивото на пода като се вдигне с 8 да станат общо 12см височина на прагово стъпало. Не знам дали бях ясен... :?
boqnkov - специалист
След слагането на дограмата ще мога ли сам да обърна прозорците, до толкова, че да не старее пяната между профила и тухлата, защото тази година май няма да правя изолацията. Инструментите не са проблем. При едно добро обяснение или статия смятам, че ще се справя. А за фибрана между стълбите и цокъла мисля 3 см е достатъчен. Човека с дограмата ми предложи пистолета да го направя двойна врата... :?
Спрях се на Саламандър 5камерна с 3ен пакет.

Прикачен файл

WP_20141225_12_39_02_Pro.jpg
radius - майстор
Хубав избор и аз съм с такава. Технологично, при мен обръщането беше след поставяне на изолацията по фасадите, така че не е уместно да обръщаш. Освен това ще ти гори фибрана, после става като прах повърхността му. По-добре дозапени обилно и колкото изгори ще го изрежат. Аз така направих, а стоя 2 години пяната. Изгаря, но да кажем 1 см/ год. в дълбочина. Така че мини с пяна обилно и това е.
И имай превид, че като вали ще пълни тухлите под прозореца ( заради вертикалните кухини) и ще овлажнява стената там.
Tsilkov - майстор
Или просто си купи лепенки за прозорци на Henkel или Sika..... Не че и те а за открита употреба ама поне няма да ги изяде слънцето като пяната, а и ще са ти наистина въздухоплътни прозорците.
VLADO66 - майстор
За една година няма проблем с пяната,стига да излиза вповече от профила/без да го цапа.После като се изреже ще е като нова.Хубаво е срезовете да се намажат със силикон или полиуретан.
boqnkov - специалист
Мерси за отговорите. Значи да разбирам, че не е оферта да влизам без да съм направил външната изолация. А какво ви е мнението относно събарянето на "зъба" на вратата и прозореца и да станат две отваряеми врати. Там по принцип мисля да е верандата, ама още не съм измислил на какво ниво да е и как ще я покривам/закривам лятото/зимата. Ако е от бетон и грантогрес май ще се напича доста с това южно изложение, затова трябва да има нещо което спира слънцето лятото да напича там. Не искам да я затварям пък с керамични/битумни керемиди, защото зимата ще се засенчи доста хола/трапезарията.
boqnkov - специалист
Фирмата за дограма ми предлага монтаж на подпрозоръчен алуминиев перваз от външна страна под който ще има пяна. Предлагат ми също и вътрешни подпрозоръчни первази от ПВЦ. И двете са с цвета на дограмата. На тези работи сега ли им е времето? От фирмата ми казават, че первазите се щракват за дограмата и е по - добре сега да се слагат от колкото след това.
ivouz - специалист
VLADO66 написа:
Хубаво е срезовете да се намажат със силикон или полиуретан.
Тия первази се слагат после, че иначе ще се чудиш как да ги опазиш чисти и нови.
boqnkov - специалист
Ако е само това не мисля, че ще е проблем. Хартиено тиксо и вестници бол... В разреза на профила който видях, перваза найстина щраква вътре зад профила и уплътнява добре. :?

P.S. След ровене във форума намерих ето тази тема която отговаря доста изчерпателно на поставения от мен въпрос.
Последна промяна от boqnkov на пон яну 19, 2015 10:34 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: