За САДОЛИН не знам, не съм работил с него.На ЛАКПРОМ, пак преди години ползвах еднокомпонентния полиуретанов лак за паркет ЛУРЕТАН-УР 201, бива.Имат и мебелен, ама не знам как е.Аз от години си ползвам лаковете на ДУФА /на водна основа/ и все още съм доволен от тях.И те минаха преди няколко години на доставки от завода в УКРАЙНА, ама качеството си е добро.И за външна работа, задължително вземайте от тонираните лакове, безцветните не издържат вън като хората, не знам защо.Сигурно още се намират хубави лакове, ама явно вече не можеш да си сигурен в нищо.Скоро гледах някаква гама румънски лакове и бои, казват, че били хубави, но не съм ги ползвал.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
EDI
- майстор
321 мнения в "Строителство на къща - стъпка по стъпка"
boqnkov
- специалист
Ами това с лака вече е минало, защото челните дъски са наковани. Какъвто е такъв. Все пак мисля, че е по - добре от нищо...
козирката е с размери 2/1 м т.е. по 50 см от края на вратата. Размера на площадката смятам да е 100 / 130см. Добре ли е? Идеята е водата от скатовете на козирката да пада на 2рото стъпало на стълбите. В момента имам просто цокъл с отвор за врата над която има козирка без улуци. Майсторите ми казаха да мисля стълбите, защото скоро ще им идва реда. Мога ли да сложа фибран по цокъла и да ги отделя от него за да прекъсна термомоста (ако да - колко)? Не ми се обличат и стълби с фибран.
Смятам стълбите да ги сваля с 4см. и нивото на пода като се вдигне с 8 да станат общо 12см височина на прагово стъпало. Не знам дали бях ясен... 
boqnkov
- специалист
След слагането на дограмата ще мога ли сам да обърна прозорците, до толкова, че да не старее пяната между профила и тухлата, защото тази година май няма да правя изолацията. Инструментите не са проблем. При едно добро обяснение или статия смятам, че ще се справя. А за фибрана между стълбите и цокъла мисля 3 см е достатъчен. Човека с дограмата ми предложи пистолета да го направя двойна врата... 
Спрях се на Саламандър 5камерна с 3ен пакет.
Спрях се на Саламандър 5камерна с 3ен пакет.
radius
- майстор
Хубав избор и аз съм с такава. Технологично, при мен обръщането беше след поставяне на изолацията по фасадите, така че не е уместно да обръщаш. Освен това ще ти гори фибрана, после става като прах повърхността му. По-добре дозапени обилно и колкото изгори ще го изрежат. Аз така направих, а стоя 2 години пяната. Изгаря, но да кажем 1 см/ год. в дълбочина. Така че мини с пяна обилно и това е.
И имай превид, че като вали ще пълни тухлите под прозореца ( заради вертикалните кухини) и ще овлажнява стената там.
И имай превид, че като вали ще пълни тухлите под прозореца ( заради вертикалните кухини) и ще овлажнява стената там.
boqnkov
- специалист
Мерси за отговорите. Значи да разбирам, че не е оферта да влизам без да съм направил външната изолация. А какво ви е мнението относно събарянето на "зъба" на вратата и прозореца и да станат две отваряеми врати. Там по принцип мисля да е верандата, ама още не съм измислил на какво ниво да е и как ще я покривам/закривам лятото/зимата. Ако е от бетон и грантогрес май ще се напича доста с това южно изложение, затова трябва да има нещо което спира слънцето лятото да напича там. Не искам да я затварям пък с керамични/битумни керемиди, защото зимата ще се засенчи доста хола/трапезарията.
boqnkov
- специалист
Фирмата за дограма ми предлага монтаж на подпрозоръчен алуминиев перваз от външна страна под който ще има пяна. Предлагат ми също и вътрешни подпрозоръчни первази от ПВЦ. И двете са с цвета на дограмата. На тези работи сега ли им е времето? От фирмата ми казават, че первазите се щракват за дограмата и е по - добре сега да се слагат от колкото след това.
boqnkov
- специалист
Ако е само това не мисля, че ще е проблем. Хартиено тиксо и вестници бол... В разреза на профила който видях, перваза найстина щраква вътре зад профила и уплътнява добре. 
P.S. След ровене във форума намерих ето тази тема която отговаря доста изчерпателно на поставения от мен въпрос.
P.S. След ровене във форума намерих ето тази тема която отговаря доста изчерпателно на поставения от мен въпрос.
Последна промяна от boqnkov на пон яну 19, 2015 10:34 am, променено общо 1 път.
Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература