ganevson написа: Колкото толкова. Хич не го мисляЛошо няма - така си си решил да не ги броиш![]()

ganevson написа: Колкото толкова. Хич не го мисляЛошо няма - така си си решил да не ги броиш![]()
Стефко написа:Колега Tsilkov,Никога - това значи ли ,че разсъжденията ми в горните постове са неверни?
Ако обичаш. Ти кога си строил собствена къща?
stivemaster написа:Кви са тез цени бе колега ganevson ,къде ги намирате (нафта за фадромата и 10 курса на камиона - 350 лв.) хайде коригирай ги малко че направо пързалка ни организира тука .Сега верно че в темата човека не емного ориентиран ама има и участници "знаещи правилния отговор" на които ни е смешно.Разходите ми за бутането на старата къща и извозването и до определеното от общината место е само горивото на камиона и фадромата.На един човек са-приятел зърнопроизводител.Броих 350лв! сметището е на 5-6км обекта. Бетоновъзела ми предложи фадрома за 90лв на час и камион за 35лв на курс и багер за 45лв на час. Казах си на ум че са луди и се обърнах към приятел.Затова сам си организирам нещата по строежа защото парите лев по лев съм пестил и си знам къде за какво да плащам. Преди да започна строежа говорих и с предприемач да ми прати бригада.поиска ми 120000лв за груб строеж труд и материали(гръцки тухли,бетон Б20,само едрата зидария без санитарната без комините) казах му да си ходи в балкана с джипа си.Поех нещата в свои ръце (затова и форума е "направи сам").Нямаше какво да губя.Документи и разрешителни станаха за броени дни + смяна на ПУП.Събирах оферти -желязо(15т предплатих на 1.16лв),тухли,бетон (навсякъде вместо Б10 и Б20 по проекта,аз слагах Б25),кофаж,дървен материал (коф.дъски-170лв.м3 ,греди 10х10 210лв.м3) До тук съм дал 70, остана ми само покрив който едва ли ще е 50 по сметките на предприемача за цялостен пазарлък на груб строеж 120.Не ми пука кога ще завърша строежа.Купих парцена 2010,почнах строежа май месец 2011 и до септември беше на етапа от снимката по-горе като всяка плоча се декофрираше не по-рано от 28-мия ден а майсторите зидаха след 15-тия ден.Колоните още на втория ден са готови за декофраж.Надявам се 2012 да е измазана.
Тез техници дето на 200м2 ти взимат по 200лв. и тях как ги намираш, сигурно със затворени очи ти подписват ей тъй на доверие.
А към колегата питаш и вместо колегата Цилков да обясним конструкцията е готова тогава когато бъде достигната кота било ,тоест в пазарлъка може да се включва или не хидроизолация на фундаментната или сутеренна част ,обратен насип ,зидария -външна , оградна ,преградна ,залагане на "осветление" в плочите(при някои изпълнения аз не съм голям привърженик но ...)покрив без завършващи елементи и улуци и т.н.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: