• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
ganevson написа:
Колкото толкова. Хич не го мисля :)
Лошо няма - така си си решил да не ги броиш :thumbs: .Имал - дал(кофтито е като няма :lol: ).Ама не казвай ,че до тук са 70 000 лева за 440 квадрата РЗП ,щото някой (примерно mitko 8103) ще земе да ти повярва и след време ще си оскубе косите като види до къде е стигнал с дадена сума пари :) .Щото тия неща дето ги нахвърля семпло-семпло грубо ми изглеждат като поне едни 30 000 лв.
Стефко - специалист
Колега Tsilkov,
отговори ми само на един въпрос. Ако обичаш. Ти кога си строил собствена къща? Ако въобще си строил. Не, че даваш неправилни съвети, но.... Не са от потърпевшата страна.
Tsilkov - майстор
Стефко написа:
Колега Tsilkov,
Ако обичаш. Ти кога си строил собствена къща?
Никога - това значи ли ,че разсъжденията ми в горните постове са неверни?
И аз ще те питам един въпрос:"Като ходиш да те оперират от апандисит питаш ли доктора дали си е рязал собствения апандисит?"
stivemaster - майстор
Кви са тез цени бе колега ganevson ,къде ги намирате (нафта за фадромата и 10 курса на камиона - 350 лв.) хайде коригирай ги малко че направо пързалка ни организира тука .Сега верно че в темата човека не емного ориентиран ама има и участници "знаещи правилния отговор" на които ни е смешно.
Тез техници дето на 200м2 ти взимат по 200лв. и тях как ги намираш, сигурно със затворени очи ти подписват ей тъй на доверие.

А към колегата питаш и вместо колегата Цилков да обясним конструкцията е готова тогава когато бъде достигната кота било ,тоест в пазарлъка може да се включва или не хидроизолация на фундаментната или сутеренна част ,обратен насип ,зидария -външна , оградна ,преградна ,залагане на "осветление" в плочите(при някои изпълнения аз не съм голям привърженик но ...)покрив без завършващи елементи и улуци и т.н.
ganevson - специалист
stivemaster написа:
Кви са тез цени бе колега ganevson ,къде ги намирате (нафта за фадромата и 10 курса на камиона - 350 лв.) хайде коригирай ги малко че направо пързалка ни организира тука .Сега верно че в темата човека не емного ориентиран ама има и участници "знаещи правилния отговор" на които ни е смешно.
Тез техници дето на 200м2 ти взимат по 200лв. и тях как ги намираш, сигурно със затворени очи ти подписват ей тъй на доверие.

А към колегата питаш и вместо колегата Цилков да обясним конструкцията е готова тогава когато бъде достигната кота било ,тоест в пазарлъка може да се включва или не хидроизолация на фундаментната или сутеренна част ,обратен насип ,зидария -външна , оградна ,преградна ,залагане на "осветление" в плочите(при някои изпълнения аз не съм голям привърженик но ...)покрив без завършващи елементи и улуци и т.н.
Разходите ми за бутането на старата къща и извозването и до определеното от общината место е само горивото на камиона и фадромата.На един човек са-приятел зърнопроизводител.Броих 350лв! сметището е на 5-6км обекта. Бетоновъзела ми предложи фадрома за 90лв на час и камион за 35лв на курс и багер за 45лв на час. Казах си на ум че са луди и се обърнах към приятел.Затова сам си организирам нещата по строежа защото парите лев по лев съм пестил и си знам къде за какво да плащам. Преди да започна строежа говорих и с предприемач да ми прати бригада.поиска ми 120000лв за груб строеж труд и материали(гръцки тухли,бетон Б20,само едрата зидария без санитарната без комините) казах му да си ходи в балкана с джипа си.Поех нещата в свои ръце (затова и форума е "направи сам").Нямаше какво да губя.Документи и разрешителни станаха за броени дни + смяна на ПУП.Събирах оферти -желязо(15т предплатих на 1.16лв),тухли,бетон (навсякъде вместо Б10 и Б20 по проекта,аз слагах Б25),кофаж,дървен материал (коф.дъски-170лв.м3 ,греди 10х10 210лв.м3) До тук съм дал 70, остана ми само покрив който едва ли ще е 50 по сметките на предприемача за цялостен пазарлък на груб строеж 120.Не ми пука кога ще завърша строежа.Купих парцена 2010,почнах строежа май месец 2011 и до септември беше на етапа от снимката по-горе като всяка плоча се декофрираше не по-рано от 28-мия ден а майсторите зидаха след 15-тия ден.Колоните още на втория ден са готови за декофраж.Надявам се 2012 да е измазана.
Вместо апартамент в софия ,реших напук на кризата ,да изградя къща с голям двор на центъра в града си-100м2 търговска площ + 175м2 жилищна,без съседи отгоре и отдолу. Добре че дойде тя (кризата) иначе нямаше да почвам строителство (желязото беше стигнало 2.20лв за тон). Строителството е и забавно,полезно занимание,творчество,тръпката от това че създаваш нещо по твой вкус което ще остане след теб.На 35 съм и подкрепям всеки който се заеме да строи нов дом.Важното е да се започне.Ето и тая книга е за препоръка на Едуард Калъпов - Как да построиш къща ....
Техническия ръководител поиска 1000лв до края.Аз му предложих 800 и си стиснахме ръцете. Плащам му на етап - основи,1-ви,2-ри,покрив по 200лв на етап. Идва само да следи кофража,армировката преди наливането,зидарията,дава нивата,мери разстоянията по плана.... Не е всеки ден на обекта. РЗП ми е 375кв.м. като мазето не е в РЗП.
gvladkov - специалист
Днес си направих точна разбивка на грубия строеж.РЗП 380 м2,къщата е без мазе.
1:документи и разрешителни,ВиК и Енерго-2К
2:проект-6К
3:инструменти-1500 лв.
4:помощници за бетона - 700 лв.
5:арматурист за цялата къща-1700лв.
6:Къща груб строеж:Крио блокчета,арматура,кофраж,бетон и майстори-49К
7:Ограда-11К
8:Сеп.яма-960лв.
9:Покрив -11К с любезното съдействие на http://www.roofbg.com (с мой монтаж)
10:трактор основи-290лв.;ограда 200лв.
11:някой и друг транспорт-150лв.
12:непредвидени разходи(за закръгляване на сметката)-500лв.

Общо:85К
само къщата-52К(без покрива)и с едно голямо условие,че къщата е с изолация и от двете страни по 5 см. благодарение на Крио блокчетата.

viewtopic.php?f=47&t=31474
tsvet - помощник
Не разбирам защо от цената на къща отделяме стойността на покрива? :-)
vipltd - специалист
Когато разходите по покрива се поемат от тъста и тъщата.
mitaka_vk - специалист
tsvet написа:
Не разбирам защо от цената на къща отделяме стойността на покрива? :-)
Не разбрах точно какво те притеснява?
ArturDent - Почти Безобиден
mitko8103, ето точно за такива оферти ти говорех да избягваш.
Груб строеж, ама без ... покрива.
Направо бягай много далече.

Или запиши в договора - до Акт/Образец 14.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 14

Тема "Цена на груб строеж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: