• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
naster - майстор
viewtopic.php?f=47&t=22549&start=10

На мен идеята ми напомни на къщата на Аргонавт. Една от най-запомнящите се. Погледнете, ако не сте я проверили.
sarnela - специалист
чет ное 29, 2018 1:01 pmshotik написа:
В село Борика има Ботаническа градина, там има бригада , която строи такива зидове. От югоизточна България били работниците.
Повече нямам информация, отидете до там , ако ви е близко, ще може да разгледате какво са направили ,да поговорите със собственика и да решите какво да правите.
Може и в Гугъл да потърсите за градината или във Фейсбук.
Свързах се с Ботаническата градина в Борика, Ихтиманско.
Човекът не знае за никаква бригада.
Ако можете да дадете друг ориентир, дайте.
sarnela - специалист
чет ное 29, 2018 5:23 pmnaster написа:
viewtopic.php?f=47&t=22549&start=10

На мен идеята ми напомни на къщата на Аргонавт. Една от най-запомнящите се. Погледнете, ако не сте я проверили.
Ако първият етаж е зидан, а не е облицовка, да, нещо такова си представяме.
Строител ли е този човек?
naster - майстор
Зидария от камък с носеща конструкция от дърво, стоманобетонов фундамент, нали така?
sarnela - специалист
чет ное 29, 2018 5:30 pmnaster написа:
Зидария от камък с носеща конструкция от дърво, стоманобетонов фундамент, нали така?
Ивичест, доколкото помня от архитекта.
radius - майстор
Той шопа искаше да каже, че може да му паднат на главата, а не че ще му е студено.
И аз ще следя темата, но май мечтаете на глас, без технически познания. И подобно на другата тема ще има обрати, които ще обезсмислят началната идея.
шоп - майстор
чет ное 29, 2018 6:11 pmradius написа:
Той шопа искаше да каже, че може да му паднат на главата, а не че ще му е студено.
И аз ще следя темата, но май мечтаете на глас, без технически познания. И подобно на другата тема ще има обрати, които ще обезсмислят началната идея.
+1 Все едно сме близнаци!

Иначе без лоши намерения към никого. Според мен трябва да има и градивна критика за да не хвръкне някой в небесата.
Руди - майстор
Всъщност, мечтите са за смелите! А това, че имате много
деца показва, че не се страхувате да ги преследвате.
Нямам какво да допринеса по темата, ако идеите ви
се осъществят, мога само да гледам и да се уча.
Ето, например, от картинките на BLUE разбирам, че някъде в
Лос Анжелис са направили къща, като са ползвали запазени
ръчно дялани греди 12х12 инча (30х30 см) със впечатляваща дължина.
https://vintagetimber.com/affiliates/wa ... hitecture/
(Лоши пожари имаше по ония места, дали е останала тази къща?)
Такива греди не могат да се купят на пазара. Могат случайно да се намерят
единични бройки в някоя развалина от стари времена.
sarnela - специалист
чет ное 29, 2018 6:20 pmРуди написа:
Всъщност, мечтите са за смелите! А това, че имате много
деца показва, че не се страхувате да ги преследвате.
Свикнала съм да получавам отрезвяващи съвети и да ги опровергавам с дела.
Но има и случаи, в които такива съвети ме навеждат на още по-правилна посока - както с миналата тема за преместваемата къща. Даже не са малко такива случаи, та ще продължа тук (докогато счета за полезно), може нещо друго да излезе накрая. И това не е загубено време, господа - това е животът, учим се, докато сме живи. ;)

Или пък може с ваша помощ да си намерим читав зидар. :)
shotik - майстор
чет ное 29, 2018 5:24 pmsarnela написа:
чет ное 29, 2018 1:01 pmshotik написа:
В село Борика има Ботаническа градина, там има бригада , която строи такива зидове. От югоизточна България били работниците.
Повече нямам информация, отидете до там , ако ви е близко, ще може да разгледате какво са направили ,да поговорите със собственика и да решите какво да правите.
Може и в Гугъл да потърсите за градината или във Фейсбук.
Свързах се с Ботаническата градина в Борика, Ихтиманско.
Човекът не знае за никаква бригада.
Ако можете да дадете друг ориентир, дайте.
Не зная защо ви е отговорено така, със съпругата ми като бяхме там на 20.6.2018 г , видяхме зидове и над тях плоча , върху която ще се строи. Аз мислех ,че е сух зид, но ми обясни ,че за да го укрепят са ползвали и циментов бетон ,а работниците заради религиозния празник си били отишли. Тази постройка се намира в дъното на втория двор, който все още се облагородяваше.На по - високо от нея място имаше къща , подготвяна за гости , а за тази която писах, щяла да бъде като зала с възможност за поднасяне на питиета на гостите.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13

Тема "Зидария от речен/объл камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: