• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sokolov.91 - майстор
пет яну 08, 2021 9:13 pmшоп написа:
пет яну 08, 2021 8:43 pmsokolov.91 написа:

Те бетон леят с дъждобрани днеска. Тамън Отляха то спря да вали. След 4 часа се исипа дъжд като из ведро... Ти за циментово мляко ми говориш :lol:
Аз казвам как се прави и как аз бих го правил...
То срещу природата не може да се бориш, но поне може да минимизираш щетите. Найлон върху пресния бетон минимизира щетите.
Аз съм на работа на 3 смени 6 дена в седмицата. Баща ми го няма от понеделник до петък от 8 до 7 майка ми и тя е на 2 смени на по 12 часа, ама нея не я броя. Тя като си е тука прави кафе на майсторите. Има и дете на 5 години в сметките и жена ми дето си го гледа. Платили сме на хора по 500лв на квадрат за груб строеж и правят каквото решат. Няма кой за всичко да им седи до главата и да им мрънка кое как и защо. Аз до колкото успявам когато ги хвана ги проверявам и ги и коригирам с местоположения на колони и тн. Но това е по междудругото. Когато ме няма те си действат както си решат. Днеска кофражи утре бетон им идва други ден плоча отливат... Аз съм по скоро зрител. И чистач по тях като си заминат. Днеска съм станал у 4 часа сабале. Бачка съм 8 часа и у 2 часа се прибирам те отлели, направили двора таратор и си отиват. Аз не ял не спал, плим маркуча и мия целия двор от кал и бетон. Това е. Мъка е. И пари. Много. За някой нищо за нас 10 години по 600лв на месец. Давайте си вие съвети не е лошо. Някой от тях ако успея ще ги осъшществя. Ще поръчаме за плочата водоплътен бетон, ще сложи е мушама под зида. Ок. Благодаря за съветите. Просто искам да ви кажа, че отстрани за най дребното нещо да се мрънка няма как да го поправя. Не мога и да реагирам за всичко навреме камо ли предварително.
Действам си по план и продължавам да ви държа в течение. Поздрави!
nikolov333 - майстор
До тук си горе-доло добре и 95% от строителите са като твоите, даже армировката ми харесва повече от моята, но "дявола е в детайлите". Та всички съвети до тук са пожелателни и нищо лошо не виждам в тях, понеже са напълно добронамерени и разбирам и твоето положение, така че наздраве.. :partyman: Хубавото е, че плочата явно ще стъпва върху рандбалките и ще я свързават с тяхната армировка, което ще минимизира дефекта от слягане на основата под нея, което е сигурно според мене. Освен задължителната добавка за водоплътност и против замръзване в бетона за плочата в идеалния вариант основата под нея трябва да е трамбована добре с отпадъчен найлон върху трамбовката, а ако сложиш 3см или 5см фибран под нея ще е най-добре.. Възрастните хора са много чуствителни към студа, а пода върху пръста ще дърпа топлината иначе. Аз имам такъв проблем и краката ми цяла зима са лед.. При теб височината на стаите е малка по спомен от другата тема и за вътрешна подова изолация върху плочата, няма да имаш мегдан.
sokolov.91 - майстор
съб яну 09, 2021 3:20 amnikolov333 написа:
До тук си горе-доло добре и 95% от строителите са като твоите, даже армировката ми харесва повече от моята, но "дявола е в детайлите". Та всички съвети до тук са пожелателни и нищо лошо не виждам в тях, понеже са напълно добронамерени и разбирам и твоето положение, така че наздраве.. :partyman: Хубавото е, че плочата явно ще стъпва върху рандбалките и ще я свързават с тяхната армировка, което ще минимизира дефекта от слягане на основата под нея, което е сигурно според мене. Освен задължителната добавка за водоплътност и против замръзване в бетона за плочата в идеалния вариант основата под нея трябва да е трамбована добре с отпадъчен найлон върху трамбовката, а ако сложиш 3см или 5см фибран под нея ще е най-добре.. Възрастните хора са много чуствителни към студа, а пода върху пръста ще дърпа топлината иначе. Аз имам такъв проблем и краката ми цяла зима са лед.. При теб височината на стаите е малка по спомен от другата тема и за вътрешна подова изолация върху плочата, няма да имаш мегдан.
По принцип сме се разбрали върху плочата да има 5см фибран и 5см замазка.
От долу под плочата ще разнесат земята, която е вътре в момента и са докарали чакъл за насип. Днес трябва да го направят това даже, ако е хубаво времето.
nikolov333 - майстор
Щом ще слагате под замазката пак е нещо, макар че 5см е малко за мен. Найлон под бетона сложете задължително, въпреки добавката, Подово май не планирате..
sokolov.91 - майстор
съб яну 09, 2021 4:56 amnikolov333 написа:
Щом ще слагате под замазката пак е нещо, макар че 5см е малко за мен. Найлон под бетона сложете задължително, въпреки добавката, Подово май не планирате..
Парнаджията ще съм аз и ще присъединявам новата къща към сегашната инсталация. Сега съм с радиатори и няма да се справя с подово, помпени групи, смесители и тн. Ще заложа на радиатори за по лесно.
Я кажи имаш ли идея колко горе долу на кубик оскъпяват добавките за водоплътност и против замръзване?
nikolov333 - майстор
Моята я купувах на туби по 25кг.7лв/кг, понеже нашите бетонови възли ги нямат навсякъде, а и не съм сигурен дали ще я сложат изобщо, но моята беше на Сика, а те са по скъпи. На кубик се слагат по 0.5% от съдържанието на цимента в кг. Примерно в 1м3 бетон марка В25 по рецептура слагат 360кг.цимент 360*0.5%=1.8кг добавка на 1м3 бетон, като ако добавката се слага в бетоновоза на обекта се намаля направната вода с 20% в бетоновия възел.. за В25 трябва да е около 160л. Като гледам експедиционната бележка от вашия бетонов възел, вероятно си имат добавки. Тоест би трябвало да е по-скъп максимум с 15-20лв на м3 бетона, когато е с добавка.
sokolov.91 - майстор
съб яну 09, 2021 8:14 amnikolov333 написа:
Моята я купувах на туби по 25кг.7лв/кг, понеже нашите бетонови възли ги нямат навсякъде, а и не съм сигурен дали ще я сложат изобщо, но моята беше на Сика, а те са по скъпи. На кубик се слагат по 0.5% от съдържанието на цимента в кг. Примерно в 1м3 бетон марка В25 по рецептура слагат 360кг.цимент 360*0.5%=1.8кг добавка на 1м3 бетон, като ако добавката се слага в бетоновоза на обекта се намаля направната вода с 20% в бетоновия възел.. за В25 трябва да е около 160л. Като гледам експедиционната бележка от вашия бетонов възел, вероятно си имат добавки. Тоест би трябвало да е по-скъп максимум с 15-20лв на м3 бетона, когато е с добавка.
Хидробетон са сериозна фирма и имат всичко. Издават сертификати. Ще си поръчам направо от тях с добавка за бъркан. Интересуваш ме просто колко по-скъп би бил такъв бетон. Не да кажа на строителя поръчай ми водоплътен бетон за плочата и той да каже ок дай 300лв примерно. За 100 120лв отгоре на 6 кубика няма да го спестим. 1 път се лее плочата. Не сме опрели до 100лв. Мерси много за информацията.
nikolov333 - майстор
Поръчайте водоплътен с противо-замръзваща добавка, че ще е студено следващите дни... Антифриза не е скъп.. А за бетона си личи, че са серьозни по експедиционната бележка.. При нас е трагедия с бетоните... :axe:
Руди - майстор
съб яну 09, 2021 9:22 amnikolov333 написа:
При нас е трагедия с бетоните... :axe:
Ех, едно време можеше направо на кмета да си
поръчаш бетон, с гаранция! Той пък сега не е кмет...
Какви времена бяха!
sokolov.91 - майстор
Строежа замръзна... Буквално и преносно.

:-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 21

Тема "Старчески дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: