Ей къде е 1.10.2010 и я мятам. Дано даде хубаво време есента и зимата.
П.П. Поизчистихме концепцията.

Biso написа:Някой може ли да ми каже, колко е минималната задължителна дължина на гараж и кой закон урежда това..... ЗУТ или нещо друго?Не съм чувал за минимални дължини на гараж. За височини също. Свободен си да си построиш голям гараж колкото си искаш. Моят например е с външни размери 8х4 м. Идеално събира кола и мотори.
Знам, че за подземни и полуподземни гаражи максималният наклон разрешен за подхождащата рампа е 16 градуса.
Просто искам да разбера има ли някакъв минимален стандарт за дължина, ширина, височина на гаражите.
Благодаря предварително!
Biso написа:Не, не....може би съм не достатъчно ясен и картинката в първият ми пост е неактуална вече като идея, ако изчисленията са вярни.
В таблицата по-нататък съм дал различни варианти и слоеве. Като най-атрактивен засега се очертава вариант с четворки с 8 сантиметра външна термоизолация от EPS и шпаклован, а отвътрешната страна на тухлите 5 см. въздушен слой и тогава втора стена от 10см. YTONG, който вече първо ще се мине с подходящо лепило и после ще се шпаклова финно с гипсови шпакловки.
Реално няма нищо паянтово във фасадата. Далеч съм от мисълта да се избегне стоманобетонната конструкция, която се явява носеща за сградата. Така се изпълняват почти цялото монолитно строителство. Допълнителното е оставянето на 5 см въздушен слой отвътре и втората стена, изпълнена само с YTONG. Ако има нещо паянтово - там ще е. По спомен.....имаше някакви максимални дължини за неукрепена с колони стена.
Забележете, според калкулатора, разликата дали стената ще е изградена с четворки 25см, поставени легнали или 12,5 поставени вертикално е пренебрежимо малка....Но въздушния слой с 10-те см YTONG, свалят 3 пъти топлозагобите от стандартния метод!!!
@8180 - набързо сметнах с калкулатора алтернативата на 1м^2 стъклопакет и се получиха следните резултати, които вече ме озадачиха. Температурната разлика аз съм я задал, но мисля е в съвсем разумни граници. А иначе, се предполага, че движението на въздуха м/у двете стени ще е единствено от затоплянето и изстиването му вътре....те реално ще са затворени пространства.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: