• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
null - специалист
чувал съм от дядовците на село как са импрегнирали едно време гредите за къща.
Като се роди момчето, както каза по-горе колегата се отсича матриала в "правилния" сезон.
Правят му каквото му правят - обелват корите, разбичват ...
И след това нареждат гредите на пода на обора - да се пропива с каквото "трябва"
Та като стане за женене момчето с тия греди се прави къщата
danovsky - специалист
Ей сега свърших тая операция(импрегниране с горяло масло),на подпокривното пространство.За целта се "набутах с един електрически пистолет на "Райдер" за 20лв.Дъските са ми поне 20 годишни и "пият"здраво :lol: -никога не са мазани с нищо.

Резулта-стана доста добре, материала освен по косата и лицето ми отиваше и по нароченото място,дори и плочата е добре напоена :lol:

Съвет-само с четка!!!С пистолет на открито.

Разход-за около 90кв.,6л. горяло масло(жалко ,че не беше синтетика)и 3л. нафта за разредител.

Последствията-още е смрад и не смея да се кача.Косата ми лъщи като на реклама от телевизията.Лицето ми е меко като на оня с Жилет-а.

Та така с ефтинийката-става ама....,обаче след някой друг ден,като почна да сменям керемидите....и като ми се отвори онова голямо поле(в/у покрива)за изява....
Очаквайте импрегниране с масло част II.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
И по някое време като избие от долната страна на плочата...
messershmit77 - специалист
Здравейте,чувал съм,че нафтата е"нездравословна" за дървесината,някой ,ако знае нещо по въпроса нека да пише.
маречков - специалист
Аз да споделя. Преди 8-9 години, кога се чудех к`во да правя, вземах една телена четка за дрелката и изстъргах лака от гаражната врата, който се беше разцъфтял за няма и година. Вратата е с чамова ламперия и можете да се сетите как стана на пори. Взех eдна кутия лак и го смесих с около 2 - 3 литра отработено масло, не помня от дизелов или от бензинов мотор, после с четката на две ръце. Крайния резултат - 9-та година не е мръднало, ни цъфти, ни пада, вратата стои една като мазна, но не цапа и не мирише.
Сега правя ремонт на къщата на село и мажа с ленен безир, който нанасям горещ. Подпокривните греди и ламперия са така и сега ще редя дъбова ламперия от вън и нея така мисля да правя.
velkos - помощник
Масло или бизир...всичко си ина + - маслото е супер знай че ням да ти се навъдят гадини,бизира също, ама след 10 год. вече го няма. хората са измислили инпрегнанти които са...... отиваш в 1-ви магазин и взимаш обикновен инпрегнант по възможност на (сирка) на водна основа и забравяш за всякакви грижи.с това се обработват шезлонги,гюшамета,скари и тн. които са на открито целогодишно.поне така правя хората с басейни,яхти и където има постоянни атмосферни влияния :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
velkos, тези импрегнанти дето ги препоръчваш, се нанасят няколко пъти на сезон.
sepultura - специалист
Мммм, даааа |) Скоро си оправих покрива, и в момента си правя експерименти с грундирането - на тавана греди бол :roll: Та първо почнах с коктейл от "безир + кореселин 1:1"- много бързо попива и много малко покрива, но пък е хубаво докато си мажеш с четката и си пиеш биричката - направо ставаш като "надрусан кебап" :weedman: :santagrin: :rock: :angel: ... След това започнах с импрегнационен грунд за дърво на Оргахим (върху други греди де) - ми ни знам :? не разбрах нищо :cool: Третия път вече беше с "горяло масло + нафта 2:1 :rollsmilie2: " - не мирише чак толкова колкото се очаква, покрива доста (по едно време вече беше ми писнало да мажа :sleep: ) и цвета, поне на мен ми харесва (нещо като "Афроморзия")
crez - майстор
Старата изпитана във времето технология си е класика и най-главното не е вредна(само минерално не и синтетика). След години тия нови измишлъотини импрегнати изведнъж ще се окажат, я радиоактивни, я канцерогенни(като прехваленото в миналото ДДТ и азбестоциментовите плоскости). Колега импрегнирай с горяло масло(колкото повече нафта има в него по добре и предварително го загрей на водна баня) спокойно, тия лафове че импрегната предпазвал от запалване са само рекламни трикове. На колегата любител на импрегната му препоръчвам да пробва как хубаво гори :lol: импренирана дъска. Ако имаш в излишек финикийски знаци ползвай импрегнат. За беден човечец горялото масло е най-удачното решение.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Имрегниране с масло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: