чувал съм от дядовците на село как са импрегнирали едно време гредите за къща.
Като се роди момчето, както каза по-горе колегата се отсича матриала в "правилния" сезон.
Правят му каквото му правят - обелват корите, разбичват ...
И след това нареждат гредите на пода на обора - да се пропива с каквото "трябва"
Та като стане за женене момчето с тия греди се прави къщата

Като се роди момчето, както каза по-горе колегата се отсича матриала в "правилния" сезон.
Правят му каквото му правят - обелват корите, разбичват ...
И след това нареждат гредите на пода на обора - да се пропива с каквото "трябва"
Та като стане за женене момчето с тия греди се прави къщата
 -никога не са мазани с нищо.
 -никога не са мазани с нищо.

Скоро си оправих покрива, и в момента си правя експерименти с грундирането - на тавана греди бол
 Скоро си оправих покрива, и в момента си правя експерименти с грундирането - на тавана греди бол  Та първо почнах с коктейл от "безир + кореселин 1:1"- много бързо попива и много малко покрива, но пък е хубаво докато си мажеш с четката и си пиеш биричката - направо ставаш като "надрусан кебап"
  Та първо почнах с коктейл от "безир + кореселин 1:1"- много бързо попива и много малко покрива, но пък е хубаво докато си мажеш с четката и си пиеш биричката - направо ставаш като "надрусан кебап"  

... След това започнах с импрегнационен грунд за дърво на Оргахим (върху други греди де) - ми ни знам
 ... След това започнах с импрегнационен грунд за дърво на Оргахим (върху други греди де) - ми ни знам  не разбрах нищо
  не разбрах нищо  Третия път вече беше с "горяло масло + нафта 2:1
  Третия път вече беше с "горяло масло + нафта 2:1  " - не мирише чак толкова колкото се очаква, покрива доста (по едно време вече беше ми писнало да мажа
 " - не мирише чак толкова колкото се очаква, покрива доста (по едно време вече беше ми писнало да мажа   ) и цвета, поне на мен ми харесва (нещо като "Афроморзия")
 ) и цвета, поне на мен ми харесва (нещо като "Афроморзия")